Prefectul Stelian Dolha: Deschiderea școlilor în Bistrița este posibilă de luni, 17 mai!

Deschiderea școlilor în Bistrița este posibilă de luni, 17 mai
În cadrul unei ședințe a grupului de lucru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din cursul acestei zile, a fost discutată intrarea în scenariul verde al școlilor din municipiul Bistrița, începând de luni, 17 mai.
„Incidența în municipiul Bistrița este în scădere, iar acest lucru ne face să credem că o să fie posibilă participarea fizică la cursuri a tuturor elevilor la începutul săptămânii viitoare. Este un obiectiv important pentru noi, întrucât știm cât de importantă este prezența fizică la clasă”, este de părere prefectul Stelian Dolha.
Consiliile de Administrație întocmesc propunerile referitoare la scenariile de desfășurare a orelor de curs în cadrul unităților de învățământ, urmând ca acestea să fie avizate de Inspectoratul Școlar și Direcția de Sănătate Publică.
Aceste proceduri vor fi votate de membrii CJSU printr-o Hotărâre în acest sens și va fi comunicată ulterior.

Comentarii

13/05/21 16:36
Leon

Avantajele învăţământului față în față nu pot fi comparate cu învăţământul online sau cu cel hibrid. De aceea, redeschiderea majorității școlilor din România pe 17 mai este o necesitate.
Totusi, în conditiile actuale de pandemie COVID-19 este nevoie de multă prudenţă si de măsuri care să garanteze redeschiderea în siguranţă a școlilor. Dacă măsura testării rapide a elevilor va fi implementată în şcoli autorităţile trebuie să aibă în vedere faptul că, în prezent, capacitatea cabinetelor şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ de a realiza teste rapide este scăzută, dat fiind faptul că multe dintre cadrele medicale şcolare (medici şi asistenţi) sunt, la momentul de faţă, detaşate de către direcţiile de sănătate publică în diferite instituţii. Dar, chiar şi dacă toate cadrele medicale s-ar afla în şcoli la momentul începerii celui de-al doilea semestru, numărul acestora nu este nici pe departe suficient.
În al doilea rând sunt probleme legate și de situaţia materialelor sanitare din şcoli, in special a măstilor de protectie, ca sa nu mai vorbim de unităţile de învăţământ care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare si care nu se încadrează în standardele actuale privind condiţiile de igienă din şcoli.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5