Predicții 2019 pentru piața monetară și piața de credite

BNR a hotărât să păstreze rata dobânzii politicii monetare la un nivel de 2,50% pe an, deci aceasta a crescut față de valorea sa de 2,25% din luna mai a anului 2018. De asemenea, rata dobânzii la depozit este de 1,50% pe an. În ceea ce privește rata dobânzii aferente pentru creditare, aceasta este de 3,50% pe an.

BNR a anunțat faptul că indicele ROBOR a scăzut la 3,10%. Acesta este foarte important pentru calcularea dobânzii la creditele în lei. Evoluția sa ține de nivelul de lichiditate de pe piață.

De la data de 1 ianuarie 2019 au intrat în vigoare noi reglementări cu privire la condițiile de creditare. Acestea au fost enunțate de Banca Națională a României. Astfel BNR a limitat gradul de îndatorare, regulile indică faptul că acesta este de 40% din venitul net la creditul în lei, iar la creditul în valută este de 20%. În anul 2018 acest indicator al gradului de îndatorare la creditele în lei ajungea la aproape 60%. În ceea ce privește românii care doresc să obțină creditele în valută, se pare că și aceștia sunt limitați. Astfel se simplifică accesul la credite pentru români, se protejează populația ce dispune de venituri medii și se reduce birocrația la bănci.

BNR a anunțat și gradul de îndatorare pentru românii care își doresc achiziționarea primei locuințe, acesta va fi de cel mult 45%. Condiția este ca debitorul să nu aibă niciun imobil și să locuiască în imobilul pe care vrea să-l achiziționeze.

Sondajele din acest an arată că mulți români consideră că nu au bani suficienți pentru cheltuielile curente. În ceea ce privește cheltuielile mai mari, ei spun că deja au probleme. Ei nu își pot permite economii și nici vacanțe costisitoare. Lipsa banilor este o mare problemă pentru unii dintre ei, dar și problemele de sănătate și lipsa locurilor de muncă îi îngrijorează.

Potrivit unor date recente, mai mult de 30% dintre români au grija zilei de mâine, sunt nemulțumiți de faptul că au prea puțini bani. Un procent de 12% sunt îngrijorați din cauza stării de sănătate, iar 12% de situația politică din țară. De asemenea, datele arată că 17% dintre români nu au suficienți bani pentru traiul zilnic, iar 36% spun că salariile abia le ajung pentru traiul lunar.

În acest an șomerii pot primi suma de 900 lei pe lună, o perioadă de timp de 3 ani, dacă sunt înregistrați la AJOFM și se vor reloca. Aceasta este o sumă care se dă dacă șomerii își schimbă locuința, pentru acoperirea cheltuielilor de locuire. Suma se acordă persoanelor care locuiesc singure sau cu familia și care au venituri mai mici de 5000 lei. Suma acordată, de 900 lei, este fixă, nu se impozitează.

Mai mult de un sfert dintre români se consideră săraci. Abia le ajung banii pentru cheltuielile lunare. Dacă apar alte cheltuieli neprevăzute, de exemplu pentru o intervenție medicală trebuie să facă rost de bani prin credite rapide. Au această posibilitate pe Monily care este un serviciu rapid de împrumut online. Astfel de împrumuturi sunt mai ales pentru oamenii care au venituri mici și au nevoie de bani urgent. Ele au scopul de a acoperi anumite cheltuieli care apar în situații de urgențe financiare neprevăzute. Un imprumut rapid este o formă de creditare, acesta poate fi accesat rapid și poate fi rambursat chiar și de cei care au venituri mai mici. Înainte de a aplica pentru un astfel de împrumut trebuie analizate condițiile, cât este taxa și rata la dobândă pe zi.

Avantajele oferite de un iute credit sunt: întregul proces este realizat online, banii sunt transferați în contul bancar personal în doar 24 de ore, rata dobânzii pe zi este fixă și se stabilește la început. Un astfel de credit este pe termen scurt, implică anumite costuri. Banii sunt obținuți rapid, astfel ei pot fi folosiți pentru acoperirea unor cheltuieli ce trebuie făcute în acea perioadă de timp.

Pe Monily Romania se poate găsi un creditor potrivit nevoilor clientului, aici sunt cele mai bune opțiuni de împrumut bani, creditele fiind fără garanție și fără adeverință de venit. Aici orice adult poate obține un împrumut online atunci când se confruntă cu dificultăți financiare, pentru a ieși din situația respectivă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5