Poveşti de la Palat

La Palatul Culturii din Bistriţa a avut loc o frumoasă poveste despre portul tradiţional. Povestea a debutat cu o introducere de specialitate, în forma unei conferinţe, pe care a susţinut-o Menuţ Maximinian. Mesajul rostit a fost acela de a aduce mai aproape de participanţi farmecul cunoaşterii, purtării şi respectării portului popular, moştenit.
Partea principală a poveştii s-a ocupat în mod deosebit de costumul de pe scenă, ca principală piesă de valoare, pusă în valoare ( sau nu ) de interpreţii de folclor din diferite zone folclorice. Aici au avut loc discuţii şi dezbateri în cunoştinţă de cauză, realizate de către invitaţi din ţară, coordonatori de ansambluri, membre în Asociaţia Internaţională de Folclor. Spre deosebire de alte astfel de reuniuni, cea de acum a surprins printr-un moment amplu, ocupat cu lansări de carte şi reviste, proaspăt apărute de sub tipar. Este vorba despre cărţile „Duminică în Manhattan”, de Dorel Cosma, „De prin lume adunate”, de Emilia Bubuleac, „Credinţe, datini, obiceiuri şi superstiţii la români”, de Gelu Furdui, şi revistele „Conexiuni” şi „Folklore”.
Încheierea poveştii de la Palatul Culturii din Bistriţa a rămas deschisă, pentru o nouă întâlnire, ce se va desfăşura la Romanaţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5