“Povestea vorbei” Teatrului Nescris din Şanţ, câştigătoare la Găeşti

Timp de două zile, la Găeşti, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Dumitru Stanciu”, a avut loc cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Umor Popular „Povestea vorbei”, una dintre cele mai importante manifestări culturale organizate de Primăria oraşului, în parteneriat cu Centrul Cultural Târgovişte prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Au fost două zile în care zâmbetele, bucuria şi încântarea s-au citit pe figurile spectatorilor în timp ce concurenţii îi „plimbau” printre momente comice cu „escală” în cotidian.
Festivalul a încoronat o nouă formaţie, de data asta din judeţul Bistriţa Năsăud, „Teatru nescris” al Căminului Cultural al comunei Şanţ. O cinste pentru conjudeţenii noştri, Marele Premiu fiind hotărât de un juriu format din personalităţi: Vasile Donose, preşedinte, Dorel Vişan. Eusebiu Ştefănescu, Olimpia Ursu – din partea Ministerului Culturii, Nicolae Urs, Liviu Prossi, Grigore Leşe, Cornel Udrea şi Lucia Uţă (directoarea Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” Găeşti, care a fost şi directorul festivalului).

Formația de Teatru Nescris ”Dor Someșan” a fost coordonată la festival de Cornel Moisil, fostul primar al comunei Șanț, care ne-a declarat că evoluţia artiştilor noştri a fost aplaudată la scenă deschisă de spectatori, inclusiv de juriu, ceea ce nu e puţin lucru. Piesa ”Peștele și pensionarul” face haz de necaz, ridiculizând societatea actuală, păcatele zilelor noastre. Merită menţionaţi şi felicitaţi toţi actorii-ţărani: Cristina Iugan, Reghina Olari, Oltița Dănilă, Alexandru Danci, Maria Marte, Ileana Roman și Sabin Găncean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5