Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de Paşti ?

1. Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație ?
Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 ( asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico - sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

2. Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an , carne de miel să vină să mi-l aducă acasă?
Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

3. Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?
Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate.

Comentarii

09/04/20 19:31
Gavrilă N. Moldovan

Legat de punctul 2, înseamnă că,anul acesta nu va mai funcționa cutuma folclorică a țăranului român de a duce mielul la nașu,domnul șef,la preotul din sat,la soacră sau o mică șpăguță cu patru picioare la binefăcătorul care i-a făcut fata doamnă la buget. Micul proprietar de unde să-ți dea factură, chitanță... De multe ori suntem caraghioși. Amânați mielul până la Sf. Ilie. La fel cu recomandarea pentru preoții care spovedesc acasă la creștinul mirean să aibă pantofi de unică folosință. Da, se găsesc din carton, la magazinul specializat „cu ultimul drum”. Bine, bine, dar cine-i duce sacul? Facem haz de necaz. Să fiți sănătoși!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5