Poşta Română a oferit zece calculatoare pentru clubul de robotică de la Bichigiu!

Ziua Internațională a Copilului a venit cu o surpriză pentru comunitatea minunată din satul Bichigiu, comuna Telciu, anunţă deputatul Diana Morar. "Cu sprijinul complicilor noștri de la Compania Națională Poșta Română care au adus calculatoare, micuții de aici vor avea acces la un club de robotică, unde vor putea învăța lucruri noi, pentru un viitor plin de oportunități. Ideea clubului de robotică a venit de la Gelu Vlașin și soția lui Cristina, oameni de nădejde din comunitatea noastră, mereu în căutare de idei pentru cei mici. Le mulțumesc pentru tot efortul neobosit și exemplul de implicare pe care ni-l dau în fiecare zi. Mulțumiri speciale directorului Poștei Române, Valentin Ștefan, și echipei sale, pentru deschidere și promptitudine. Au răspuns pe loc apelului nostru de a da o mână de ajutor și am reușit să avem calculatoarele dăruite chiar de 1 iunie.
E o mică bucurie, într-o lume presărată cu probleme mari", a fost mesajul transmis de deputatul Diana Morar.
În fapt, Compania Naţională Poşta Română a trimis o donație de 10 calculatoare pentru cel de-al 4-lea club de robotică și programare, care este deschis petru copiii de la Scoala Gimnaziala Bichigiu. "Mulțumim dlui Valentin Ștefan - director al Poștei Române! Acest fapt se datorează sprijinului și implicării unor femei deosebite: Diana Morar, Domnica Homei, Maria Zagrean, Tomi Daniela. Vă mulțumesc tuturor celor care ați contribuit la bucuria pe care o vom face în curând copiilor din satul Bichigiu", a scris Gelu Vlaşin.
"Am sărbătorit Ziua Copilului, oferind 10 calculatoare micuților de la Clubul de Robotică din Bichigiu (Telciu / Bistrița – Năsăud). Un cătun atât de izolat, încât nici nu-l găsești pe hartă. Mulți dintre copiii de la Club pun acum pentru prima oară mâna pe taste; nu au avut niciodată laptop sau calculator acasă. Posibilități materiale au puțini dintre ei, dar nu le place să își spună “defavorizați”. Cu toții, însă, sunt inteligenți, iubesc școala și visează îndrăzneț.Mai ales în ceea ce privește robotica.
Cei care au “nășit” Clubul de Robotică sunt Gelu Vlașin și soția lui, Cristina. El - poet recunoscut internațional; ea – cântăreață de jazz și profesoară de muzică. După 10 ani de Spania, au revenit în țară și acum trăiesc țărănește. Pe lângă Clubul de Robotică pe care îl vor inaugura oficial cât de curând, au deschis și un club de lectură, sală de muzică și organizează tabere de creație unde invită scriitori contemporani. Suntem mândri să punem și noi o cărămidă la misiunea începută de familia Vlașin.
Ei fac educație prin cultură; noi începem să digitalizăm, puțin câte puțin, cătune și sătuce.Până acum am fost prezenți în astfel de comunități doar prin poștași; de data aceasta iată că ajungem și prin proiectele de CSR pe care le derulăm constant de câteva luni.
Una dintre direcțiile noastre de responsabilitate socială este aceea de a-i sprijini concret pe copiii defavorizați, dar cu mare potențial. Suntem atenți la toate semnalele pe care le primim în acest sens și promitem să nu lăsăm pe nimeni în urmă", a fost mesajul Companiei Naţionale Poşra Română.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5