Poliţist militar și studentă la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj.

Portret în zi de sărbătoare ! Bistriţeanca Violeta-Ioana Todoran slujește patria și cântecul popular !

Azi, în ceas de sărbătoare, de Ziua Principatelor Române, am ales să vă prezentăm o bistrițeancă ce a absolvit cu succes cursurile de soldat al armatei române, fiind POLIȚIST MILITAR, dar și CÂNTĂREAȚĂ.

O cunosc de când era o păpuşică mică. Violeta-Ioana Todoran a început să cânte de la vârsta de 6 ani, la grupul vocal ”Doinița” al Cercului Militar Bistrița, sub atenta îndrumare a doamnei cântecului popular Cornelia Ardelean Archiudean și a soțului dânsei, colonel în rezervă Archiudean Florentin, apoi a urmat Liceul de muzică ”Tudor Jarda” Bistrița, iar acum este studentă la Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj.

”Doamna Cornelia m-a învățat tot ce înseamnă cântecul popular, tradiție și folclor, ea m-a susținut și mă susține pe tot parcursul meu în cariera muzicală și pentru acest fapt țin să îi mulțumesc și o să îi fiu recunoscătoare toată viața mea. De mică am crescut printre militari și încă de atunci am îndrăgit haina militară și mereu îmi spuneam ”într-o zi îmi doresc să fiu ca ei”, iar astăzi am ajuns să fiu ca și ei, să fim colegi și să slujesc patria cu mândrie, devotament și respect, insuflate de către domnul colonel Archiudean. Casa Armatei și soții Archiudean sunt a doua a mea familie, în sânul căreia mergeam săptămânal la repetiții, alături de ei mergeam la spectacole și turnee, și cărora le mulțumesc că mi-au insuflat dragostea de cântec și de patrie. Mulțumesc în mod special familiei mele, fără de care nu puteam ajunge ceea ce sunt astăzi, ”o cântăreață înrolată în Armata Română, în cadrul Poliției Militare” ne-a declarat Violeta.

"De la tata am moștenit ambiția, devotamentul și curajul și am promis că o să îi port numele cu mândrie peste tot în lume; de la mama am moștenit bunătatea și calmul. Ea m-a învățat să nu pun la suflet răutățile și să fiu un om bun. De la sora mea am învățat să lupt pentru tot ceea ce îmi doresc, să fiu motivată și încrezătoare, pentru că orice lucru are o rezolvare. Ea mi-a fost și îmi este alături mereu și mă sprijină în tot ceea ce fac. Bunica are grijă ca aparițiile mele să fie impecabile și îmi coase frumoasele mele costume populare, iar bunicul îmi dă sfaturi mereu și este mândru de mine, pentru că sunt prima fată a familiei care urmează cariera militară" spune fata frumoasă din Caila, pe care aţi văzut-o la emisiunea Vedeta populară de la TVR.

Chiar dacă este o fire veselă și întotdeauna binedispusă și zilnic le cântă colegilor de la armată și familiei cântece ritmate, îi plae foarte mult doinele și pricesnele. "Le mulțumesc și preoților că mă primesc cu atâta drag la strană, în mod deosebit Parohiei ”Bunavestire” Bistrița, de pe Valea Ghinzii și parohiei satului meu natal, Caila, unde merg regulat, dar și celorlalte biserici și mănăstiri unde cânt cu drag ori de câte ori le trec pragul. Sunt recunoscătoare și le mulțumesc tuturor persoanelor care îmi sunt aproape, profesorilor, autorităților, preoților, dumneavoastră ce m-aţi promovat în ziar şi prin emisiuni și promit că o să rămân aceeași cântăreață pasionată și polițistă militară devotată" spune Violeta.
Felicitări şi mult succes în tot ceea ce faci, cu asemenea tineri ne mândrim !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5