Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor, controale la Florești și Mogoșeni. Ce sancțiuni s-au aplicat

La data de 19 iunie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat o acțiune pe raza localităților Florești și Mogoșeni. Controalele polițiștilor au vizat verificarea modului de respectare a prevederilor OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, Legii 205/2004 privind protecția animalelor, OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și H.G 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențională ale normelor sanitar veterinare, totodată verificându-se modul de deținere și condițiile de bunăstare a unor efective de animale, deținute fără documente sanitar veterinare.
La activități au participat alături de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud și medici din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.
În cadrul acțiunii au fost controlate 12 gospodării și exploatații, fiind verificate un număr de 68 animale. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 7400 de lei, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5