Poliţiştii acţionează la nivelul judeţului pentru sărbători pascale în siguranţă

În săptămâna premergătoare Sărbătorilor de Paşti, poliţiştii bistriţeni sunt prezenţi în comunitate pentru a informa cetăţenii în privinţa celor mai frecvente infracţiuni care se pot comite în această perioadă.

Începând de luni, 14 aprilie a.c., aceştia au avut în atenţie furturile de sau din autoturisme şi au desfăşurat o amplă acţiune de informare în zonele din municipiu cu aglomerări de populaţie, respectiv parcări publice, parcări ale principalelor supermarketuri din oraş şi staţii de alimentare cu carburanţi. De asemenea, au fost distribuite pliante cu recomandări preventive pe aceste teme, materialele fiind puse şi la dispoziţia clienţilor din magazinele care comercializează piese auto de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

Astăzi, 15 aprilie, poliţiştii vor avea în vedere furturile din locuinţe, urmând a se lua legătura cu administratorii asociaţiilor de locatari din cartierele de locuinţe din mediul urban, precum şi cu locuitorii din case izolate. Informaţiile preventive vor fi însoţite de materiale pe aceste teme, iar accentul va fi pus pe riscul comiterii de spargeri de locuinţe în noaptea de Înviere sau în zilele de Paşti, perioadă în care un număr mare de proprietari lipsesc temporar de la domiciliu.

Deoarece în această perioadă afluxul persoanelor care ies la cumpărături este foarte mare, zonele aglomerate sunt medii propice în care hoţii din buzunare pot să acţioneze. Pe lângă măsurile de prevenire activă, poliţiştii vor fi prezenţi în incinta şi în împrejurimile supermarketurilor, a magazinelor cu autoservire sau a centrelor comerciale, pentru a trage un semnal de alarmă către populaţie în privinţa furturilor şi a tâlhăriilor cărora aceştia le pot cădea victime.

În zilele de miercuri şi joi populaţia va fi informată în privinţa modalităţilor de autoprotecţie împotriva furturilor din buzunare şi genţi, cu evidenţierea faptului că astfel de infracţiuni sunt cauzate de comportamentul neglijent al potenţialelor victime.

Ultima zi a campaniei, vineri 18 aprilie a.c., va fi dedicată siguranţei rutiere. Acţiunile de prevenire activă, pe care poliţiştii de ordine publică şi cei de la formaţiunea rutieră le desfăşoară în această perioadă, vor fi completate de informări privind cauzele accidentelor rutiere, care au avut loc în ultima perioadă în judeţul nostru, precum şi de recomandări preventive destinate pietonilor şi conducătorilor auto, în ceea ce priveşte viteza neregulamentară şi consumul de alcool la volan.

În această campanie preventivă, care are deja o tradiţie de 8 ani, sunt implicate toate structurile de poliţie, respectiv poliţişti de prevenire, ordine publică, poliţie rutieră, poliţiile orăşeneşti şi secţiile de poliţie rurală, precum şi elevii voluntari ai poliţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5