În Săptămâna Mare,

Poliţia bistriţeană va derula o campanie de prevenire a furturilor

În perioada 25 aprilie- 4 mai 2013, poliţiştii bistriţeni desfăşoară activităţi de informare a populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor în timpul sărbătorilor pascale, în cadrul unei campanii de prevenire-informare la nivel judeţean.

Potrivit inspectorului Antonela Pop, purtător de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud,în fiecare zi a campaniei, poliţiştii de prevenire, de proximitate şi elevii voluntari ai poliţiei vor fi prezenţi în comunitate cu materiale preventive şi recomandări privind furturi din locuinţe, din autoturisme, din societăţi comerciale, din buzunare, infracţiuni cu violenţă comise pe fondul consumului de alcool, consumul de droguri sau substanţe etnobotanice, alte fapte antisociale ce pot afecta ordinea şi liniştea publică, respectarea prevederilor legale privind circulaţia rutieră.

Fiecare zi a campaniei este dedicată unei teme de prevenire, astfel că luni mesajele vor viza prevenirea săvârşirii de fapte antisociale şi a victimizării minorilor şi tinerilor în contextul vacanţei de Paşti. Marţi, poliţiştii vor avea în prim plan prevenirea furturilor din locuinţe, miercuri - prevenirea furturilor de/din autoturisme, în timp ce joi, campania va avea ca obiectiv prevenirea furturilor din societăţi comerciale. Ziua de vineri este rezervată prevenirii victimizării pe linie rutieră, în timp ce sâmbătă oamenii legii le vor explica bistriţenilor cum să nu devină victime a hoţilor din buzunare, genţi şi a tâlhăriilor.

În perioada campaniei, poliţiştii vor desfăşura activităţi precum distribuirea de pliante şi fluturaşi cu recomandări preventive specifice fiecărei teme, se vor întâlni cu administratorii asociaţiilor de locatari din municipiul Bistriţa şi vor expune afişe în principalele parcări din municipiu cu recomandări preventive pe linia furturilor de sau din autoturisme.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5