Poiana Ilvei –destinația cu numărul 6 pentru Caravana Agroinfo

„Asocierea este cuvântul de ordine în agricultură începând de anul viitor” le-au explicat participanții la Caravana Agroinfo locuitorilor din Poiana Ilvei, în cursul întâlnirii pe care au avut-o duminică, 24 noiembrie.
Într-o comună de munte, cu teren agricol cu parcele de mici dimensiuni și gospodării cu un număr limitat de animale, cum este Poiana Ilvei, cei care se asociază vor avea șanse mai mari la subvențiile și programele de finanțare care se vor derula din 2014 încolo, le-a spus locuitorilor din Poiana Ilvei deputatul Stelian Dolha.

,,Politica Ministerului Agriculturii din 2014 este de a acorda subvenții mai mari pentru exploatațiile din categoria 5-30 de hectare, iar cele sub această suprafață vor fi dezavantajate. Trecerea la vânzarea exclusivă a laptelui conform, din 1 ianuarie 2014, intrarea în vigoare a legii 297 privind stabilirea relațiilor contractuale din sectorul laptelui și tot setul de măsuri din zootehnie vor putea fi mai ușor suportate de micii fermieri care se asociază’’, le-a explicat deputatul Dolha, membru al Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaților agricultorilor prezenți la întâlnire.

Stelian Dolha i-a mai îndemnat pe fermierii din Poiana să-și încurajeze copiii să urmeze profilul agricol: ,,Trimiteți-vă copiii la școli cu profil agricol. Foarte multe programe din noul PNDR se adresează tinerilor, iar unele dintre condiții sunt studiile de specialitate. De altfel unii dintre dumneavoastră au și făcut-o deja. Sunt exemple de gospodari în comună ai căror copii s-au replofilat încă de anul trecut de pe sociologie și alte facultăți umaniste pe Agronomie. E un bun exemplu”, a mai spus Dolha.

În cadrul dezbaterilor de la Poiana Ilvei s-a vorbit și despre noile fonduri europene, subvențiile acordate începând din 2014 și mai ales despre provocările pe care noul an le va aduce crescătorilor de animale. Invitații deputatului Stelian Dolha și ai primarului comunei Poiana Ilvei, Eugen Cristian Bența au fost directorul adjunct APIA, Daniela Avram, directorul DSVSA Ioan Bogolin, președintele GAL Ruralis, Cristian Țetcu și șeful biroului APIA Năsăud, Ștefan Cârcu.
Biroul de presă al deputatului Stelian Dolha

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5