Poetul Menuţ Maximinian, cu un grupaj semnificativ în România Literară

Al. C. Miloş

După ce în urmă cu ceva timp mai publicase un grupaj de versuri în revista „România Literară”, poetul Menuţ Maximinian „recidivează” în zona sublimului poetic cu un grupaj semnificativ. Grupajul de versuri denotă un tânăr poet aflat pe drumul maturizării literare şi cuprinde poemele: „Cruci”, „Apus”, „Primăvară în Transilvania”, „Vâslaş”, „Primăvară”, „Vis”, „Crucea nopţii” şi „Sare în pantof”. Cităm poemul „Sare în pantof”, ce reflectă nivelul artistic şi ideatic al poetului: „Să ridici suflet mare/În casă mică/ Să ţii sare în pantof/ În vremuri grele ca talisman/ Să mângâi cerul/ Precum psalmistul”. Felicitări Menuţ Maximinian!
Tot în nr. 26 din 16 iunie 2017, în revista „România Literară” mai semnează nume prestigioase ale literaturii române contemporane: criticul Nicolae Manolescu, scriitorul Răzvan Voncu, criticul Daniel Cristea Enache, interviul „României literare” cu Cornel Ungureanu (Timişoara), criticul Alex Ştefănescu scrie despre textele salvate ale lui M. Eliade, apar, de asemenea, două comentarii despre Eminescu de B. Fundoianu, poeme de Jorge Louis Borges, în traducerea lui Andrei Ionescu, Gala Poeziei Române Contemporane, ed. a VII-a ş.a.m.d.
Menuţ Maximinian urcă pe scara vizibilităţii! E de ajuns să enumerăm cronicile semnate de criticii Horea Gârbea în Luceafărul, Ioan Holban în Convorbiri Literare şi Andrei Moldovan în Steaua. De asemenea, a fost printre invitaţii din judeţ care au fost prezenţi alături de conducerea USR ( Nicolae Manolescu şi Gabriel Chiful) la evenimentele Turnirului de poezie de la Colobiţa. După ce anul trecut a fost în New York şi Malaezia, în iulie Menuţ Maximinian va fi prezent peste Ocean( lîngă cascada Niagara), în Canada, la un amplu eveniment literar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5