Poeţii oraşului Bistriţa – Attila Racz - la Sinagogă

Un reuşit spectacol de poezie şi muzică susţinut de actorii Camelia Dincă Ion şi Sorin Sandu, în regia şi scenariul lui Emil Teodorescu, producător fiind Centrul Judeţean pentru Cultură BN, a avut loc joi, 9 iunie, la Centrul Multicultural Sinagoga din Bistriţa. Au mai fost recenzaţi scenic, la Sinagogă, cu succes, până acum poeţii Luca Onul şi Viorel Paraschivoiu.
Spectacolul liric s-a intitulat „Poetul şi muza – suflete pereche” şi a cuprins poeme din volumul lansat cu acest prilej „femei, iubiri, poeme” semnat de Attila Racz, apărut la Editura Charmides din Bistriţa, actualmente trăitor în Dublin, Irlanda, dar originar din Bistriţa-Năsăud.
Evenimentul cultural a fost deschis cu un discurs emoţionant, proiectat pe ecran, al poetului Attila Racz, un salut pentru prietenii poeţi din Bistriţa, el fiind prin anii 80 membru al cenaclului literar „G. Coşbuc”, alături de Ion Moise, Luca Onul, Al. C. Miloş, David Dorian, G. Moldovan, O. Nuşfelean, Ioan Pintea,Victor Ştir, Ştefan Veşcari, V. Raus, Ioan Borşa, Radu Lucaci, Daniela Trandafir, Florica Dura şi alţii.
Manifestarea culturală a fost girată de Consiliul Judeţean BN şi de către Centrul Judeţean pentru Cultură BN, director dr. Gavril Ţărmure.
A fost o reîntoarcere parcă a unui Ulysse liric, de pe alte mări şi meridiane ale Terrei „acasă”, recitalul poetic fiind unul reuşit, într-o încercare a autorului de a uni, pe un plan poetic divin planetar a iubirii umane – bărbatul şi femeia în iubirea totală!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5