Podul de la Salva, redat circulaţiei rutiere şi pietonale. Primarul Gheorghe Onul: Punţi pietonale, iluminat public şi extinderea reţelei de apă, cu fonduri guvernamentale

Podul de pe strada Principală, peste râul Sălăuţa, a fost redat circulaţiei rutiere şi pietonale, în urma unui amplu proiect de consolidare şi modernizare. Este vorba despre o investiţie finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în valoare de aproximativ 560.000 lei, executant fiind o firmă din Beclean. Lucrările au debutat în luna aprilie şi cel puţin pentru partea superioară, care asigură accesul participanţilor la trafic, au fost finalizate.

          Potrivit primarului Gheorghe Onul, mai sunt de executat o serie de lucrări de consolidare, dar care nu împiedicau circulaţia auto şi pietonală. „Este un pod cu o lungime de 54 m, partea carosabilă a fost mărită de la 4 m la 5,10 m, plus trotuar cu lăţimea de 1,40 m. Mai avem, prin fonduri guvernamentale, şi un proiect de amenajare a unor punţi pietonale în comună, în locurile numite „La Bodescu”, „La Clejuţa” şi „Pe Luncă”, cu o valoare de 3,8 milioane lei. De asemenea, am încheiat proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public, care a avut o valoare de 440.000 lei”, ne-a explicat edilul din Salva.

          Un alt proiect major vizează extinderea reţelei de alimentare cu apă la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii”, realizat într-o pondere de 70%, finanţat tot prin PNDL de către Guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5