Pod de beton între Beclean şi Beclenuţ, în locul punţii peste râul Someş

În anul 1970, în perioada 12-15 mai, din cauza ploilor abundente şi totodată a topirii bruște a zăpezilor din munţi, apa râului Someş s-a revărsat, afectând grav oraşul Beclean şi împrejurimile.

În data de 12 mai 2020, la Beclean a fost dat ordinul de începerea a lucrărilor în vederea înlocuii vechii punți pietonale suspendată de la Beclenuț, care a fost construită imediat după inundațiile catastrofale care au marcat orașul nostru acum fix 50 de ani.

Puntea de la Beclenuț va fi înlocuită de un pod modern din beton de 5 metri lățime, construit din fonduri europene prin intermediul proiectului ,,Dezvoltarea mobilităţii urbane în oraşul Beclean. Etapa II. Extinderea”.

Pentru traversarea Someșului pe toată perioada construcției acestui pod, oamenii vor putea utiliza podul utilitar existent în imediata vecinătate a punții, amenajat zilele acestea și pentru trecere pietonală.

 

Comentarii

03/06/20 10:29
cititor

Excelent ! Felicitari domnului primar si consilierilor locali ptr aceasta initiativa !
N-o fi el " drum de centura " dar va fi o artera care va descongestiona foarte mult traficul de tranzit . Bine ar fi sa se realizeze si la Bistrita asa ceva... din Livezile, pe Valea Lunga, peste deal la Dumitra, apoi pe la Blajenii de Jos... direct in Sintereag pe DN 17 ... Este cea mai scurta si mai bine agreata ruta , de soferii de tranzit mai ales , in relatia spre Cluj - granitza - ... " Europa "... .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5