PNL îi cere primarului Creţu ca Primăria să cumpere Hala Decebal

Liderul liberalilor bistriţeni, Ioan Turc, îi recomandă primarului municipiului Bistriţa şi consilierilor municipali social-democraţi înfiinţarea unei comisii de negociere în vederea achizionării Halei Decebal, asta după ce imobilul a fost scos la mezat.
„Am aflat din piaţă că proprietarul celei mai mari părţi din Hala Decebal îşi vinde participaţia. Cred că este o oportunitate pentru bistriţeni să devină proprietarii acestui important activ, Hala Decebal, care are atât o semnificaţie economică, de ce nu şi o semnificaţie emoţională, morală. Mulţi cunosc acest obiectiv de foarte mulţi ani de zile. A fost mult timp o arhitectură, în plin comunism, cel puţin interesantă. Le sugerez public primarului şi majorităţii PSD din Consiliul Local să fie de acord cu constituirea unei comisii de negociere pentru cumpărarea Halei Decebal, atât de la proprietarul majoritar, cât şi cei minoritari”, a declarat Ioan Turc.
Potrivit acestuia, în 2018 Bistriţa nu are un spaţiu unde să se deruleze un comerţ cu produse agro-alimentare în condiţii normale. „Noi facem comerţ ca în antichitate. Când e cald, murim de cald, când e frig, îngheţăm. Este nevoie de un spaţiu închis, cu temperatură controlată, un spaţiu în care această activitate să se poată desfăşura în condiţii normale, aşa cum se întâmplă în toată lumea civilizată,m aşa cum se întâmplă în toate oraşele din jurul nostru. Cu sume rezonabile, această clădire poate fi amenajată cu această destinaţie. Actuala zonă în aer liber poate fi amenajată ca parcare. Toată zona poate fi sistematizată şi oraşul poate câştiga în mod categoric”, a concluzionat Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5