PMP susţine moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei! Îndrăznim să credem în Educaţie!

PMP susţine moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei! Îndrăznim să credem în Educaţie!
#PMP cere, din nou, Guvernului PSD-PNL-UDMR să găsească soluţiile necesare pentru majorarea salariilor profesorilor. Revendicările acestora sunt realiste, sunt obligatorii pentru a reda demnitatea profesorilor şi a corecta o parte din inechităţile din sistem.
De ce susţine PMP moţiunea simplă?
Pentru că puterea actuală a abandonat aproape total dialogul cu sindicatele, iar şansele reluării anului şcolar 2022 – 2023 încep să tindă către zero. Guvernanţii actuali devin, în mod oficial, mai răi decât pandemia. Prelungirea grevei arată deopotrivă incompetenţa şi indolenţa actorilor politici care guvernează astăzi în România – în frunte cu Iohannis, Ciucă şi Ciolacu. De mai bine de trei săptămâni, se tot învârt în jurul cozii şi nu reuşesc să rezolve criza socială colosală generată de greva cadrelor didactice.
PMP cere 6% din PIB pentru Educaţie, prin adoptarea unui pact între toate formaţiunile politice. Asumarea unei astfel de decizii înseamnă garantarea unui viitor mai bun pentru România. Educaţia nu trebuie să fie victima jocurilor politice, iar un astfel de pact înseamnă stabilitate, prin angajarea unui calendar concret pentru a se ajunge la 6% din PIB. În felul acesta, vor fi bani şi pentru majorările salariale, dar şi pentru problemele grave de infrastructură.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5