Plinte și accesorii pentru parchet – Care sunt secretele selecției plintei potrivită pentru orice tip de parchet?

Vrei să-ți renovezi locuința? Cu siguranță vei dori să montezi un tip de parchet pe care să-l folosești cât mai mult timp și pe care să-ți facă plăcere să-l privești și să calci pe el. Pentru asta trebuie să alegi un parchet de calitate, care să se asorteze cu ușile de interior și cu plinta de pardoseală. Montarea parchetului este un proces destul de complex care necesită experiență. Înainte de parchet se fac alte lucrări de renovare: ferestrele, pragurile, se instalează cablurile electrice, se finisează pereții și plafoanele.

Foarte important este să decizi cu atenție tipul de pardoseală adecvată pentru locuința ta: parchet din lemn masiv, parchet laminat, parchet pvc, parchet triplustratificat, parchet LVT.

Apoi în funcție de asta vei stabili ce tip de plintă de pardoseală trebuie să alegi. Cele mai folosite tipuri de plinte pentru parchet sunt: plinta albă mdf, plinta parchet, plinta cu canal, plinta lemn stejar, plinta din pvc, plinta duropolimer și altele. Culoarea plintei contează foarte mult dar și tipul de material din care este fabricată. Când se cumpără un astfel de produs trebuie ținut cont de stilul camerei, de designul de interior, de iluminat și altele.

Pardoseala, ușile și plintele în culori închise au un efect de micșorare a spațiului din locuință și de întunecare a acesteia. Pentru locuințele mici se recomandă pardoseala deschisă, ușile și plintele în culori deschise, chiar albe, pentru că acestea fac locuința să pară mai spațioasă. 

Plinta albă este elegantă, se asortează foarte bine cu orice tip de parchet, indiferent că acesta este în culori închise sau deschise. Plinta albă este deosebită, merge bine cu orice nuanță de culoare a peretelui. Oamenii aleg frecvent ușile albe și plintele albe care se asortează perfect cu acestea și pardoseala.

Culoarea plintei trebuie să se potrivească cu nuanțele de culori din întregul interior al camerei. Dacă se alege culoarea potrivită de plintă, în ton cu pardoseala, ușile și pereții, se poate crea armonie în cameră.

Pardoseala din lemn masiv și plintele din lemn

Aceasta este cea mai apreciată pardoseală în prezent. Mulți proprietari de case își doresc un aspect rustic în locuință și de asta optează pentru pardoseala din lemn de esență tare, cum este de exemplu stejarul.

Pentru pardoseala din lemn masiv sunt recomandate plintele din lemn care se asortează perfect cu parchetul, ele pot fi în nuanța stejarului, bradului, arțarului, nucului, lemnului wenge, etc. Cele mai ieftine plinte din lemn sunt cele din pin și molid. Cele mai scumpe sunt cele din lemn de wenge și din stejar.

Plintele de pardoseală din PVC

Acestea sunt foarte populare în prezent și în trend. Oamenii preferă astfel de plinte pentru că sunt la prețuri rezonabile. Se produc într-o gamă largă de culori și dimensiuni, sunt ușor de montat și au un aspect frumos. Astfel de plinte sunt recomandate pentru birouri sau spații de lucru asemănătoare.

Plintele din PVC sunt perfecte pentru aproape toate tipurile de pardoseli, au suprafața netedă, nu necesită finisare, se curăță și se întrețin foarte ușor, sunt durabile în timp.

Plinte parchet mdf