Platformă de depozitare a gunoiului de grajd, din grijă pentru mediu, la Tiha Bârgăului

Primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Şut, anunţă că a fost predat amplasamentul pentru amenajarea unei platforme de depozitare a gunoiului de grajd, proiect care va oferi o alternativă pentru stocarea gunoiului provenit din gospodăriile din comuna noastră.

„Am reușit să accesăm fonduri de la Ministerul Apelor şi Pădurilor pentru construirea unei platforme comunale de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd la Mureșenii Bârgăului. Valoarea totală a investiției depășește 1,8 milioane de lei (18 miliarde), o sumă de 1,7 milioane de lei (17 miliarde) provenind din fonduri rambursabile acordate de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, restul investiției fiind cofinanțat din bugetul comunei”, informează edilul de pe Valea Bârgăului.

Astfel, pe Valea Bicii va fi amenajat un bazin de stocare și trei boxe din beton armat, capacitatea de stocare a depozitului fiind de aproape 3000 mc/an. Platforma va fi împrejmuită și păzită, iar locuitorii comunei vor putea depozita aici gunoiul de grajd. Prin proiect se va achiziționa și un încărcător, un tractor cu remorcă și o cisternă vidanjabilă și o mașină de împrăștiat gunoiul.

„Este un alt pas spre normalitate pe care îl facem în comuna noastră, un pas prin care protejăm mediul înconjurător dar și sănătatea noastră și a celor dragi. Vă voi ține la curent cu derularea investiției și cu modul în care se va pune în aplicare acest proiect”, precizează Vasile Şut.

Un astfel de proiect este implementat la Bistriţa Bârgăului şi este în derulare şi în comuna Parva.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5