Peste 8400 de tablete pentru elevii din Bistriţa şi 600 de laptopuri pentru cadrele didactice, printr-un proiect european de 17 milioane lei

Primăria Municipiului Bistrița a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „E-învățare în municipiul Bistrița”, cod SMIS 144010, care se implementează în perioada iunie 2021 – aprilie 2022. Cererea de finanțare a fost depusă, la deschiderea apelului de proiecte, în data de 02.11.2020. Obiectivul general al proiectului constă în desfășurarea în bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2.

Obiectivul specific ale proiectului este dotarea elevilor și a profesorilor din 17 unități de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Bistrița cu echipamente IT mobile de tip tabletă pentru uz școlar și alte echipamente/dispozitive electronice, necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line. Toate cele 17 unități de învățământ din Municipiul Bistrița vor beneficia de echipamente IT prin acest proiect, respectiv: Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, Colegiul Tehnic ”Infoel”, Liceul cu program Sportiv, Liceul Tehnic Agricol, Liceul Tehnologic de Servicii, Liceul Tehnologic Bistrița, Liceul de Arte ”Corneliu Baba”, Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, Liceul Teoretic Sanitar, Liceul Tehnologic Grigore Moisil, Școala gimnazială ”Ștefan cel Mare”, Școala gimnazială „Avram Iancu”, Școala gimnazială nr. 1, Școala gimnazială nr. 4, Școala gimnazială „Lucian Blaga” și Școala gimnazială nr. 7, Viișoara.

La solicitarea unităților de învățământ, 8476 de elevi vor beneficia de tablete pentru uz școlar cu acces la internet, 594 de profesori vor beneficia de laptopuri pentru uz școlar, iar 520 de clase vor fi echipate cu: 10 Sisteme Desktop + Monitoare, 84 Sistem All-In-One, 196 Table interactive, 188 Camere web, 332 Camere web pentru săli de conferintă, 259 Proiectoare, 242 Ecrane de proiecție pentru perete, 66 Ecrane proiecție pe trepied și 90 Routere wireless. Proiectul este finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Competitivitate, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2c. - Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, esănătate, Obiectiv Specific OS 2.4 - Creșterea gradului de utilizare a Internetului, Acțiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură – SECȚIUNEA E-EDUCAȚIE.

Autoritatea de management este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, iar Autoritatea pentru Digitalizarea României este organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect. Valoarea totală a proiectului este de 17.477.078,60 lei, din care valoarea nerambursabilă este de 16.977.366,11 lei (95,20% din valoarea totală a proiectului) și contribuția proprie (cheltuieli eligibile și cheltuieli neeligibile) suportată de către Municipiul Bistrița în valoare de 499.712,49 lei (4,80% din valoarea totală a proiectului).

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5