Peste 800 de copii îşi vor petrece vacanţa la Centrul de Agrement din Sângeorz-Băi

Peste 830 de copii şi cadre didactice din judeţele Constanţa, Galaţi, Teleorman, Tulcea, Sibiu, Prahova, Buzău, Dolj şi municipiul Bucureşti şi-au rezervat deja un loc în Centrul de Agrement Sângeorz – Băi, a anunţat directorul executiv Raoul Zanca de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud. Tabăra şcolară se desfăşoară în perioada 20 iunie – 6 septembrie 2011, în 10 serii a câte şase zile cazare şi pensiune completă, la preţul de 64 lei / zi / persoană ( 384 lei / serie / persoană).

Alţi copii şi tineri care provin din familii nevoiaşe vor beneficia de tabără gratuită. Potrivit aceleiaşi surse, “pot fi scutiţi de la plata cheltuielilor, o singură dată într-un an şcolar, copiii şi tinerii proveniţi din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie, beneficiari de burse sociale, cei orfani, care nu sunt încredinţaţi spre creştere şi educare prin hotărâre judecatorească, media 10 la purtare şi media generală peste 8, în ultimul an şcolar”. Primăriile din judeţ, cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean vor centraliza cererile privind acordarea unui loc gratuit în tabără, urmând a le trimite DJTS. Până la această dată, Direcţia a primit solicitări de la CSEI Beclean – 20 locuri şi Primăria Năsăud – 20 locuri.

Tot de gratuitate în tabără vor beneficia şi preşcolarii, elevii şi studenţii cu handicap, împreună cu asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti. Deocamdată, au fost înregistrate un număr de 41 cereri, pentru tot atâţia copii cu dizabilităţi şi asistenţi personali.

La Centrul de Agrement din Sângeorz-Băi va fi organizată, în perioada 23 – 29 august, „Tabăra Naţională de Arte Vizuale”, proiect iniţiat de DJTS în parteneriat cu Liceul de Arte „Corneliu Baba”.

Centrul de Agrement Sângeorz-Băi este amplasat în centrul staţiunii. Are o capacitate de 121 locuri repartizate în camere cu 2-6 locuri, fiecare cu grup sanita propriu şi TV.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5