Peste 45% din mașinile verificate în trafic de inspectorii RAR în județul nostru, cu defecte tehnice sau probleme de acte

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2023, 44.472 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 44,16% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.
În județul Bistrița-Năsăud au fost verificate, în perioada menționată, 1.165 de vehicule. Dintre acestea, 45,92% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte, iar 5 prezentau risc iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 3,31% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 3,86% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

"În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 328 de amenzi contravenționale și au fost retrase 229 de certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni", transmite Biroul de presă al Registrului Auto Român.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5