Peste 200 de consumatori nu au energie electrică! Circulaţia feroviară este întreruptă între Ilva Mică şi Vatra Dornei

În  această dimineaţă, la ora 8.00, mai rămăseseră 4 posturi de transformare nealimentate şi 203 consumatori nealimentaţi, anunţă Instituţia refectului Bistriţa-Năsăud. Se intervine şi pentru remedierea deranjamentelor individuale în joasa tensiune.

         De altfel, echipele au lucrat toată noaptea pentru a remedia avariile apărute încă de ieri după-amiaza, când, din cauza intensificării vântului, la ora 18.00,erau  27 posturi de transformare nealimentate, 867 consumatori nealimentați, la  Piatra Fântânele, Cușma, Dorolea, Colibița, Șant.

Cele 13 echipe de intervenție cu 45 lucrători dislocate în teritoriu au reuşit, rând pe rând, să remedieze situaţiile. De exemplu, după remedierea conducătorului pe Derivația Cușma a mai apărut un defect în localitate, din cauza unui copac căzut pe linia de medie tensiune.

Cele mai mari probleme au fost la ora 20.00, când 90 posturi de transformare erau nealimentate, fiind afectaţi 5943 consumatori din Valea Mare, Piatra Fântânele, Tiha Bârgăului, Tureac, Unirea, Livezile, Mureșenii Bârgăului, Rusu Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului şi Prundu Bârgăului.

*** 

. În noaptea de 5 spre 6 februarie jandarmii de la posturile montane de pe raza judeţului au intervenit în sprijinul autorităţilor, pentru înlăturarea efectelor produse ca urmare a intensificărilor vântului. Astfel, Postul de Jandarmi Montani Rodna a intervenit în localitatea Valea Vinului, unde a fost acordat sprijin lucrătorilor SVSU, pentru înlăturarea unor copaci căzuţi pe drum. Au fost luate măsuri de asigurare a zonei la un incendiu izbucnit la hornul unei case din localitatea Rodna. De asemenea,au verificat în comun cu lucrătorii SVSU  traseul care face legătura între localităţile Şanţ şi Lunca Ilvei: S-a constatat faptul că pe drum erau căzuţi mai mulţi arbori, acesta urmând a fi deblocat astăzi , 06.02.2020 .

Postul de Jandarmi Montani Piatra Fântânele a acordat sprijin echipajului I.P.J. B.-N. pe DN17, Ocolului Silvic Tiha Bârgăului pentru deblocarea drumului forestier care face legătura între DN17 - Lunca Ilvei. Momentan drumul spre Ciosa este blocat de zăpadă, au fost informate autorităţile locale şi urmează a fi deblocat astăzi, 06.02.2020.

Postul de Jandarmi Montani Colibiţa a acordat sprijin lucrătorilor Primăriei Bistriţa Bârgăului pentru deblocarea drumului forestier Sub Deal din Colibiţa.

Pe Drumul Național 17, în Pasul Tihuța, ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate, conducerea IPJ BN a dispus suplimentarea echipajelor rutiere pentru monitorizarea traficului și dirijarea circulației în zonă. Astfel, pentru evitarea blocajelor, polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Secției 2 au verificat toate auvehiculele care urmau să urce pasul Tihuța. Totodată, au dirijat circulația și, împreună cu echipaje de deszăpezire, au condus coloanele formate în zonă.

Drumul comunal 44, între localitățile Șant și Lunca Ilvei a fost blocat în cursul nopții, însă conform datelor din teren, în momentul de față este deblocat datorită intervenției SVSU Șanț, SVSU Lunca Ilvei și personalului din cadrul Ocolului Silvic Șanț și alo Ocolului Silvic Lunca Ilvei.

În ce privește transportul feroviar, circulația pe calea ferată Vatra Dornei-Ilva Mică a fost blocată de copaci căzuți pe calea ferată. Lucrările au fost sistate până dimineață, din cauza condițiilor impuse de vreme. Călătorii au fost transportați prim mijloace auto între Floreni și Ilva Mică.

Momentan, circulația feroviară este întreruptă. Se intervine pentru înlăturarea copacilor de pe calea ferată. Pe raza județului, nu au fost înregistrate probleme la alimentarea cu gaze naturale. La AQUABIS nu au fost înregistrate probleme. Mașinile speciale și personalul au fost toată noaptea la dispoziția dispeceratului. Comitetul Județean monitorizează în continuare evoluția fenomenelor prin centrul operațional din cadrul ISU Bistrița, informează CJSU BN.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5