Peste 120 de poliţişti în stradă de Florii! 19 radare pe drumurile judeţului

sursa: IPJ BN

În acest sfârșit de săptămână, cu ocazia sărbătorii Floriilor, de cult Ortodox,  peste 120 de polițiști se vor afla în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Cu ocazia sărbătoririi Floriilor, în medie zilnic, peste 120 de poliţişti de la ordine publică, rutieră,  investigaţii criminale, investigarea criminalității economice şi acţiuni speciale vor acţiona atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.

Astfel, în această perioadă, vor fi constituite 160 patrule de ordine şi siguranţă publică, pedestre şi auto ce vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri vor acționa cu 19 aparate radar în întregul județ.

De asemenea, au fost luate măsuri pentru prezenţa activă pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.

Pentru o călătorie în siguranță, polițiștii vă recomandă:

 

-         să adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc a fi extrem de periculoase.

-         să respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere în România.

-         nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

-         pietonii să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

 

 

POLIŢIŞTII VĂ DORESC DRUM BUN!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5