Peste 100 de pietoni indisciplinaţi, sancţionaţi într-o singură zi!

Polițiștii bistrițeni au desfășurat, miercuri, acțiuni pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietoni.

„Cu ocazia acestei acțiuni au fost constatate și aplicate 250 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 55 875 lei, din care 102 pentru abateri ale pietonilor. De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare”, informează Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Polițiștii bistrițeni recomandă pietonilor să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există; să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens); să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat; să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia; pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili; să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie. Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor, susţin poliţiştii rutieri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5