Cadastru gratis pentru municipiul Bistriţa

Peste 100 de persoane din Sigmir au primit gratuit înscrierile şi extrasele de carte funciară

Bistriţa este primul oraş din România care va avea finalizat până la finele anului 2012 cadastrul general. Practic, bistriţenii nu vor plăti nimic pentru intabularea proprietăţilor în Cartea Funciară.

Ieri, în sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa, peste 100 de persoane fizice şi juridice din localitatea componentă Sigmir, acolo unde lucrările de cadastru au fost deja finalizate, au intrat în posesia extraselor de carte funciară.

Reamintim faptul că Primăria municipiului Bistriţa a finalizat lucrarea de Cadastru general în localitatea componentă Sigmir.
,,Cu respectarea graficului de execuţie din contractul de servicii pentru realizarea cadastrului general, Sigmir este localitatea pilot în cadrul lucrării.
Conform procedurii legale a fost afişată documentaţia pentru sectoarele cadastrale: 70, 87, 88, 89, 90, 91, 94, 95, 97 şi 110, unde imobilele au fost înscrise cu titlu gratuit în evidenţele de carte funciară”, se precizează pe site-ul administraţiei locale www.primariabistrita.ro.

Municipiul Bistriţa este primul din ţară care va avea finalizat, până la sfârşitul anului 2012, cadastrul general al localităţii, în cadrul acestui proiect fiecare proprietar urmând să primească gratuit înscrieri şi extrase de carte funciară.

Lucrarea de cadastru general este efectuată de S.C. Blom România S.R.L. din Târgovişte.
În anul 2004, municipiul Bistriţa a contractat o lucrare GIS pentru intravilanul localităţii, însă, după cinci ani, societatea care câştigase licitaţia a cerut rezilierea contractului, finalizând doar 571 de hectare din totalul de 2.560.

Cinci ani mai târziu, în 2009, Primăria Bistriţa a organizat o nouă licitaţie pentru lucrarea GIS. În acelaşi an municipalitatea a decis să realizeze şi un cadastru general al municipiului, incluzând terenurile din extravilan, suprafaţa totală fiind de 14.547 de hectare. Ambele lucrări cadastrale au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2012.

În ţară, se mai află în lucru, în acest moment, lucrări de cadastru general pentru municipiile Iaşi şi Craiova, iar în curând vor începe astfel de proiecte şi în Târgovişte şi Titu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5