Cadastru gratis pentru municipiul Bistriţa

Peste 100 de persoane din Sigmir au primit gratuit înscrierile şi extrasele de carte funciară

Bistriţa este primul oraş din România care va avea finalizat până la finele anului 2012 cadastrul general. Practic, bistriţenii nu vor plăti nimic pentru intabularea proprietăţilor în Cartea Funciară.

Vineri, în sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa, peste 100 de persoane fizice şi juridice din localitatea componentă Sigmir, acolo unde lucrările de cadastru au fost deja finalizate, au intrat în posesia extraselor de carte funciară.

,,Vreau să le mulţumesc cetăţenilor pentru modul deschis şi cooperant de care au dat dovadă, pentru că altminteri nu am fi ajuns în stadiul acesta cu realizarea lucrării de cadastru general. Am observat că cetăţenii municipiului Bistriţa îşi doresc acest lucru. (…) Nicio localitate din România nu a mai realizat planul de cadastru în faza în care am ajuns noi şi pentru acest lucru le mulţumesc reprezentanţilor Oficiului de Cadastru şi ai firmei Blom”, a declarat primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, la înmânarea extraselor de carte funciară.

Municipiul Bistriţa este primul din ţară care va avea finalizat, până la sfârşitul anului 2012, cadastrul general al localităţii, în cadrul acestui proiect fiecare proprietar urmând să primească gratuit înscrieri şi extrase de carte funciară.

„Până acum, nu s-au înregistrat contestaţii ale noilor măsurători efectuate, chiar dacă au existat diferenţe de suprafaţă în unele cazuri, însă acestea au fost infime”, a precizat Emil Mănăşturean, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Bistriţa-Năsăud.

Lucrarea de cadastru general este efectuată de S.C. Blom România S.R.L. din Târgovişte.

În anul 2004, municipiul Bistriţa a contractat o lucrare GIS pentru intravilanul localităţii, însă, după cinci ani, societatea care câştigase licitaţia a cerut rezilierea contractului, finalizând doar 571 de hectare din totalul de 2.560.

Cinci ani mai târziu, în 2009, Primăria Bistriţa a organizat o nouă licitaţie pentru lucrarea GIS. În acelaşi an municipalitatea a decis să realizeze şi un cadastru general al municipiului, incluzând terenurile din extravilan, suprafaţa totală fiind de 14.547 de hectare. Ambele lucrări cadastrale au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2012.

În ţară, se mai află în lucru, în acest moment, lucrări de cadastru general pentru municipiile Iaşi şi Craiova, iar în curând vor începe astfel de proiecte şi în Târgovişte şi Titu.

Comentarii

10/01/14 00:56
paul paul

sunetm in 2014 si se pare ca tot acei 100 de oameni au primit cf-urile. un maimuutoi de la primarie si o colega de-a sa mi-au spus in batjocura ca intabularea tine peste 10 ani... felicitari bai primare...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5