Peste 100 de jandarmi, în mijlocul comunităţilor, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice și de Florii

           Pentru ca cetățenii județului să poată sărbători în siguranță Paștele catolic, respectiv Floriile ortodoxe, zilnic 110 jandarmi se vor afla în mijlocul cetăţenilor pentru a asigura măsurile de ordine publică la manifestările religioase organizate cu acest prilej. 
           Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică în zonele de interes operativ din imediata apropiere a lăcașurilor de cult din aria de competență în municipiul Bistriţa, în orașul Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi, Piatra-Fântânele, Colibița, Strâmba şi Rodna.
            De asemenea, în data de 7 aprilie a.c. jandarmii asigură măsurile de ordine publică în localitatea Sângeorz-Băi, la manifestarea religioasă care va culmina cu o procesiune pe traseul: str. Plopilor-str. Izvoarelor-DN17C și retur. 
          În data de 8 aprilie a.c., în municipiul Bistrița, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la Procesiunea  de Florii, care va fi organizată pe un anumit traseu. (str. Alexandru Odobescu-str. Gării-B-dul Republicii-Piața Petru Rareș-Piața Unirii)
            În perioada următoare, jandarmii vor fi prezenţi în zonele aglomerate, piețe și centre comerciale, gări, autogări, pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică. Totodată, în această perioadă vor fi constituite subunităţi de intervenţie care să fie în măsură să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor.
           De asemenea, în perioada de referinţă va fi asigurată şi protecţia obiectivelor la care este asigurată paza cu efective de jandarmi. 
Jandarmii montani Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița vor  fi prezenți în zona montană din aria de competență și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turiștilor, precum și pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite. 
Vă recomandăm ca de fiecare dată când sunteți martori ai unor situaţii deosebite cum ar fi apariţia unor animale sălbatice nu interveniți, nu le hrăniți şi nu vă apropiați de acestea pentru a le filma sau fotografia.
De asemenea pentru orice problemă pe care o întâmpinați în spaţiul public puteți apela cu încredere la ajutorul oferit de jandarmi, sau apelați Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.
Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud urează Sărbători Fericite tuturor celor care sărbătoresc Paștele Catolic și La mulți ani celor care își serbează onomastica de Florii!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5