Percheziţii în Maieru. Un bărbat reținut

La data de 11 iunie a.c., pentru administrarea probelor și documentarea activității infracționale într-o cauză penală, polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică au pus în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară, ambele în Maieru.

Perchezițiile au fost efectuate la punctul de lucru și sediul social al unei societăți comerciale, precum și la locuința administratorului, un bărbat de 42 de ani, bănuit de comiterea faptelor.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, începând cu anul 2020 și până în prezent, bărbatul în cauză, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi instalat și întreținut sisteme de securitate fără licență de funcționare, prevăzută de lege. Din verificările polițiștilor a reieșit faptul că societatea administrată de bărbatul de 42 de ani ar fi avut încasări de peste 148.000 lei din activități specifice sistemelor de securitate desfășurate fără a deține licență în acest domeniu.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe înscrisuri și documente contabile relevante pentru cauză, camere de supraveghere video, dispozitive de înregistrare, precum și alte echipamente tehnice de specialitate din domeniul sistemelor de securitate, în valoare de peste 6.000 de lei.

Totodată, a fost pus în aplicare un mandat de aducere, iar după audieri, față de bărbatul de 42 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, 12 iunie, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

La perchezițiile efectuate ieri au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzută la art. 56 din Legea 333/2003, respectiv desfășurarea în scop comercial de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare prevăzută de lege.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5