Pentru creditele agriculturilor, APIA a încheiat convenţii cu nouă bănci comerciale

Vezi care sunt acestea

Nouă bănci comerciale au încheiat în acest an convenţii de colaborare cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi în baza acestora oferă agricultorilor beneficiari de sprijin financiar direct pe unitatea de suprafaţă credite reprezentând 80% din valoarea subvenţiei cuvenite.

Un prim pas ce trebuie depăşit de fermierii interesaţi să contracteze împrumuturi de la bănci îl reprezintă obţinerea unei adeverinţe din partea APIA.

,,Potrivit convenţiilor încheiate cu băncile, la solicitarea scrisă a fermierului APIA va elibera o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru schema unică de plată pe suprafaţă (SAPS) pentru anul 2011 şi că s-au efectuat controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, conform reglementărilor în vigoare. De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Băncile vor acorda, beneficiarilor eligibili conform reglementărilor interne, credite în lei în vederea finanţării capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente.

Valoarea creditului este de până la 80 de procente din suma cuvenită din SAPS, denominată în lei la cursul leu/euro comunicat de BNR de la data solicitării creditului”, se arată într-un comunicat APIA.

Până în prezent, APIA a încheiat convenţii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Banca Comercială Romană, Banca Transilvania, Banca Comercială Carpatica, Banca Intesa Sanpaolo Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, Procredit Bank şi Fondul de Garantare a Creditului Rural. IFN - SA, precum şi cu Agricover Credit IFN - SA.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5