Penalităţi de 30% pentru cei care nu-şi declară obligaţiile fiscale

Persoanele care nu-şi vor declara obligaţiile fiscale vor avea de achitat sume uriaşe la bugetul de stat, drept penalităţi.
Recent a fost elaborat un proiect de modificare a Codului fiscal, care prevede penalităţi usturătoare pentru cei care nu-şi declară obligaţiile fiscale de plată la bugetul de stat consolidat.

Potrivit proiectului, Fiscul va aplica acestor contribuabili penalităţi în valoare de 30 la sută din obligaţiile fiscale principale de plată, pentru sumele suplimentare datorate la buget şi nedeclarate. Asta în afara dobânzilor, majorărilor şi penalităţilor calculate pentru întârzierile la plată.

Dacă cetăţenii îşi vor achita obligaţiile fiscale stabilite în urma inspecţiilor fiscale până pe data de 5 sau 20 ale lunii următoare, noua penalitate va fi redusă la jumătate. Suma se face venit la bugetul căruia îi aparţine creanţa principală stabilită de Fisc.

Prin această măsură se doreşte descurajarea comportamentului acelor contribuabili care încearcă prin diferite mijloace să diminueze obligaţiile faţă de bugetul general consolidat al statului.

În prezent, plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale este sancţionată cu o penalitate de întârziere de 5 la sută pentru perioade de până în 60 de zile şi de 15 la sută pentru termene mai mari de 60 de zile. De asemenea, Fiscul aplică o dobândă penalizatoare

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5