Pelerinaj de Florii, la Bistriţa

În Sâmbăta lui Lazăr, câteva sute de credincioşi bistriţeni şi nu numai, au luat parte la cea de-a II-a ediţie a Procesiunii de Florii, la care a participat Arhiepiscopul şi Mitropolitul Andrei Andreicuţ şi oficialităţi judeţene: preşedintele Consiliului Judeţean – Radu Moldovan, deputata Doina Pană, prof. univ.dr. Gelu Mircea Buta. La Catedrala „Trei Ierarhi”, păstorită cu mult har şi dar duhovnicesc de preoţii Liviu Şugar, Ioan Pintea şi Ştefan Borodi, înaltul ierarh a oficiat o slujbă de sfinţire şi binecuvântare a ramurilor de salcie, prin stropirea cu apă sfinţită şi prin invocarea harului Sfântului Duh.
După ce credincioşii au luat câte o ramură de salcie, au pornit în pelerinaj pe B-dul Republicii, până la Biserica de la Protopopiatul Ortodox. Au luat parte în jur de 100 de preoţi şi sute de credincioşi. De remarcat că preotul de la Ardan, Remus Rus, a fost însoţit de un grup de copii îmbrăcaţi în frumoase costume populare. Pe tot traseul, în sunetul bătăilor de toacă, s-au intonat cântece religioase.
Pelerinajul de la Bistriţa a amintit de drumul pe care l-a parcurs Mântuitorul Iisus Hristos din Betania în Ierusalim, înainte cu o săptămână de Patimile sale şi Învierea din morţi.
În incinta Panteonului bistriţean a fost oficiată Vecernia Floriilor, la care Mitropolitul Andrei a rostit un minunat Cuvânt de Învăţătură.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5