Pe urmele tezaurului dacic de la Herina! Voluntar o zi pe un șantier arheologic! Cum te poţi înscrie

În cadrul proiectului „Consiliul Județean promovează voluntariatul”, inițiat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vine cu o propunere inedită. Dacă ești pasionat de arheologie și dorești să fii voluntar o zi pe un șantier arheologic, te așteptăm la cercetarea arheologică efectuată de specialiștii noștri în localitatea Herina, comuna Galații Bistriței, în zona Tăuți, pentru a cerceta arheologic locul unde a fost găsit recent un tezaur monetar dacic. Acesta a fost descoperit cu detectorul de metale în data de 13 iunie 2021 de către Dan Abrudan și se compune din 20 de monede și o brățară de argint. Monedele sunt din argint şi reprezintă drachme emise de orașul antic Dyrrhachium, fiind emisiuni ale unor magistraţi locali și monetării. Cronologic, monedele au fost emise după a doua jumătate a secolului III a. Chr. și a doua jumătate a secolului I a. Chr. Brățara este tot din argint și se încadrează în categoria celor cu capete de șarpe, acestea fiind redate stilizat prin aplatizarea capetelor sub formă triunghiulară și incizare de linii și cercuri.

Implică-te și ajută-ne să rezolvăm una din poveștile fascinante ale zonei! Avem șansa de a verifica dacă nu mai sunt și alte piese rămase, să aflăm informații despre locul de ascundere al acestora și poate să lămurim și de ce acel loc a fost ales. Ai șansa pentru o zi să fii implicat într-o cercetare arheologică/diagnostic arheologic respectând toate prevederile legale.

Pentru informații scrie-ne atât pe FB-ul muzeului, cât și pe adresa de email [email protected] sau contactează-ne telefonic (cercetător dr. Radu Zăgreanu, tel: 0740018928). Toate mijloacele logistice vor fi oferite de către Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Perioada de desfășurare: octombrie - decembrie 2021.

Manager,
Dr.Alexandru Gavrilaș

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5