O deosebită lansare de carte, alături de mult har duhovnicesc

„Pe urmele Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin” – autor Dorin Arsinte

Într-o atmosferă deosebită, încărcată cu mult har duhovnicesc, prin prezenţa Î.P.S. Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, P.C. preot exhar Dumitru Cobzaru, de la Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, P.C. preot protopop Alexandru Vidican, subprefectul Ioan Cătălin Păun, un numeros sobor de preoţi, invitaţi deosebiţi, mass-media, a avut loc un eveniment literar de o încărcătură emoţională deosebită, prin lansarea unei cărţi de o structură aparte, cu o documentare riguroasă, aparţinând conjudeţeanului nostru şi cunoscut în cercurile mass-mediei şi literare, Dorin Arsinte, cu volumul „Pe urmele Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin”, apărut la Editura „Mesagerul” în 2011. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Protopopiatului Bistriţa şi a fost unul de o factură şi sensibilitate deosebite.

Despre valoarea cărţii, cât şi despre „strădania şi talentul” autorului au vorbit, cu argumente şi motivaţie, P.C. preot protopop Alexandru Vidican: „Dorin Arsinte a adunat, cu migală, tot ce s-a vorbit despre Înaltul Ierarh Pahomie, a scos la iveală valoarea şi importanţa sfântului”.

Directorul Editurii „Mesagerul”, Emil Dreptate – „Am rămas plăcut surprins de Dorin Arsinte, a făcut primul pas, prima victorie şi a plecat la „războiul de 100 de ani” odată cu lansarea primei cărţi şi să nu uite ce a spus Esenin „Izbândă să aibă fiecare muncă”.

P.C. preot paroh Marius Avram de la Monor – „Autorul nu a uitat de meleagurile natale, îl felicit pentru ce a realizat, inclusiv fotografiile de valoare şi a devenit un pelerin extraordinar”.

Jurnalistul şi prof. Adrian Mănarcă a scos în evidenţă „semnul divin trăit la Gledin, când cei de la „Răsunetul”, împreună cu P.C. preot paroh Nicolae Feier au văzut într-o zi senină că a apărut un curcubeu pe cer, rotund, deasupra bisericii, semn că moaştele Sfântului Pahomie ar trebui să revină la Gledin, prin strădania Î.P.S. Andrei, să devină un paradis de vară, iar Dorin Arsinte ne-a oferit un drum spre pelerinaj pentru care îl felicit”.

P.C. preot paroh Feier Nicolae a precizat că Dorin Arsinte este din sângele lui Pahomie datorită familiei din care provine.

P.C. preot paroh Ioan Titieni, din Gledin, a specificat că autorul s-a implicat cu inima şi sufletul în a scoate în evidenţă valoarea Sfântului Pahomie.

Victor Ştir – „Relaţia pe care un fiu al locului o are cu acest fenomen deosebit şi a scoate adevărul la lumină este o mare realizare”.

Alexandru Pugna şi-a exprimat rugămintea ca Î.P.S. Andrei să propună Sinodului să fie inclusă şi titulatura de Bistriţei şi Năsăudului în cea existentă a Mitropoliei.

Au opinat şi şi-au exprimat părerile P.C. preot din Blăjeni, felicitând autorul, P.C. preot de la Mănăstirea Piatra Fântânele, unde există altarul şi paraclisul dedicat Sfântului Pahomie.

Emoţionat, autorul Dorin Arsinte a precizat că a dedicat această carte memoriei tatălui său, Ilie Arsinte a Lichii din Gledin, mulţumeşte P.C. preot Ioan Titieni, consilierului editorial Radu Dorin Barna, directorului Emil Dreptate, Radu Pintiuţă, Dana Măjeri şi speră că a făcut un lucru bun, pe care l-a simţit din străfundurile sufletului.

Î.P.S. Andrei Andrecuţ – „Felicităm autorul cărţii pentru că a pus suflet în această carte, trebuie să cultivăm asemenea fapte deosebite şi creştineşti, iar Dumnezeu şi-a întins dorul asupra lui Dorin Arsinte.

Este greu de adus moaştele lui Pahomie în această perioadă, felicit Editura „Mesagerul” şi mulţumesc d-lui deputat Radu Moldovan pentru ajutorul dat în procurarea aparaturii pentru Radio „Renaşterea” de la Bistriţa”.

Au fost momente de înălţare sufletească, îl felicităm pe Dorin Arsinte, îl aşteptăm cu noi volume şi la mai mare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5