PD-L, gata de împărţeală „frăţească” cu PSD

Săptămâna aceasta a fost marcată în Bistriţa de întâlnirea dintre şefii locali ai PSD şi PD-L, în vederea negocierii ocupării posturilor de şefi ai instituţiilor deconcentrate din teritoriu. Pe principiul „una mie, una ţie, una lu’ Sfântu’ Ilie“, funcţiile de directori şi directori adjuncţi vor fi împărţite frăţeşte. Nu este obligatoriu ca instituţiile subordonate unui minister să aibă în fruntea lor oameni de aceeaşi culoare politică precum ministrul, aşa că ne putem aştepta sau nu la diverse surprize.

După întâlnirea de miercuri, a comisiilor de negociere ale organizaţiilor judeţene PSD şi PD-L, s-a semnat Protocolul de constituire a „Coaliţiei pentru asigurarea guvernării la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud”, pe principiul protocolului încheiat între cele două formaţiuni politice la nivel naţional, având ca scop punerea în aplicare a programului de guvernare şi realizarea obiectivelor guvernării pentru perioada 2009-2012.

Protocolul de colaborare la nivel naţional, semnat de preşedinţii PSD si PD-L Mircea Geoană, respectiv Emil Boc, are opt articole şi 25 de obiective de guvernare intre care asigurarea unui climat economic de stabilitate în contextul crizei economice, protejarea locurilor de muncă, crearea de noi locuri de muncă, protejarea şi creşterea graduală a puterii de cumpărare a populaţiei şi asigurarea unui sistem fiscal echitabil prin menţinerea cotei existente de 16% şi acordarea de compensaţii şi deduceri fiscale pentru persoanele cu venituri mici precum şi reducerea numărului de taxe si impozite.

„Oricum, vreau să precizez că PD-L va promova doar profesionişti, şi nu să preluăm anumite instituţii doar pentru unii oameni. Acolo unde sunt profesionişti la conducerea instituţiilor nu vom face nici o schimbare”, a spus în repetate rânduri, preşedintele PD-L B-N, deputatul Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5