Paul Ştir, despre proiectele din Căianu Mic: Se lucrează la asfaltarea celor 46 străzi. Se încheie lucrările la dispensarul medical, începe construcţia sălii de sport

Paul Ştir, primarul comunei Căianu Mic, anunţă că, în ciuda problemelor legate de combaterea răspândirii noului coronavirus – de care comunitatea a fost ocrotită – se continuă lucrările de dezvoltare.

„Continuăm dezvoltarea Comunei Căianu Mic! Chiar dacă traversăm o perioadă grea, muncim în fiecare zi pentru a duce la bun sfârșit proiectele de dezvoltare a comunei noastre! Prieteni dragi, vă mulțumesc tuturor pentru toată susținerea acordată, precum și pentru răbdarea și buna colaborare de care ați dat dovadă în această perioadă!

 Bunul Dumnezeu să ne aibă în paza Sa pe toți!”, a transmis Paul Ştir concetăţenilor săi.

        Potrivit acestuia, la Dobric se execută lucrări ample de consolidare a unui drum, cu zid de sprijin din gabioane, investiţie inclusă în proiectul de asfaltare a celor 46 de străzi.

„Se lucrează la turnarea şanţurilor din beton, pe foarte multe străzi din comună. S-a turnat, în prima fază, un strat de binder, se montează tuburi, se lucrează la terasamente în zonele unde încă nu s-a turnat asfalt.  Dacă până la finalul anului toate lucrurile vor decurge normal, avem convingerea şi credinţa că toate cele 46 de străzi vor fi asfaltate. Este o perioadă grea, suntem în stare de urgenţă, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat pe plan local, pe lângă măsurile ce au fost instituite şi la nivel naţional pentru combaterea acestei pandemii, nu am neglijat nici lucrările care privesc dezvoltarea infrastructurii. Ne-am străduit să păstrăm linia conform graficului stabilit. (…) Se lucrează şi la Căianu Mare, din 4 mai încep lucrările şi la Ciceu Poieni. Nu neglijăm nici un sat, nicio localitate”, a transmis primarul Ştir.

         La Căianu Mic sunt în curs de finalizare şi la lucrările pentru moderniyarea dispensarului medical, care deserveşte întreaga comună. Acest dispensar a fost modernizat cu fonduri de la Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării. De altfel, sănătatea a fost una dintre priorităţile edilului de pe Valea Ţibleşului, acesta desfăşurând varii campanii d eprevenire în comunitate.

„În maximum o lună de zile vor începe lucrările pentru construcţia sălii de sport din Căianu Mic, o sală de sport care va deservi întreaga comună cu tot ceea ce înseamnă activităţi sportive. Va fi o sală de sport multifuncţională, supermodernă, cu o valoare de 1, 5 milioane de euro, bani care vor fi asiguraţi de la Guvernul României. Mă bucur că am primit finanţare pentru acest obiectiv, în 2019, nu de mult s-a semnat contractul de lucrări”, explică Paul Ştir.

***

Nici un caz confirmat în comună! Paul Ştir: Împreună vom trece cu bine peste această perioadă!

„Le mulţumesc cetăţenilor că au respectat măsurile. Comuna Căianu Mic a dovedit şi de această dată că este o comunitate unită. Nu e doar un slogan frumos etichetat, chiar este este un fapt real. Le mulţumesc concetăţenilor, pe toţi îi consider prietenii mei. Nu este uşor să stai în casă, dar oamenii au înţeles să nu facă deplasări inutile, să se rezume la activităţile de strictă necesitate”, declaraă primarul Ştir.

La nivelul comunei, au fost luate multe măsuri cu privire la combaterea acestui nou coronavirus, fie că vorbim de cele 3200 de măşti care au fost distribuite, fie la dotarea cu materiale individuale de protecţie  - măşti, mănuţi, dezinfectanţi – a  voluntarilor, reprezentanţilor autorităţii publice locale, cabinete medicale, farmacii, magazine alimentare.

De asemenea, este dată o mână de ajutor persoanelor vârstnice, iar la Căianu Mic sunt 288 de persoane care au împlinit vârsta de 65 ani, care locuiesc singure şi care beneficiază de sprijin, atunci când au nevoie.

„Am făcut tot ceea ce ţine de noi pentru a se simţi în siguranţă comunitatea. Drumul judeţean, drumurile comunale, străzile de interes local au fost dezinfectate. Familiile pe care le-am avut în izolare la domiciliu au fost susţinute de Primăria Căianu Mic, monitorizate atent şi nu am avut probleme, dar pentru faptul că nu avem confirmată pozitiv nicio persoană aş vrea să îi mulţumesc Bunului Dumnezeu, pentru că El este cel care ne protejează, ne păzeşte de orice necaz. Sper şi am credinţă că Dumnezeu ne va proteja comunitatea noastră. Noi, administraţia locală, vom face tot ce ţine de noi pentru a institui măsurile necesare. Cred că oamenii şi comunitatea vor fi alături de noi şi împreună vom trece cu bine peste această perioadă”, a menţionat primarul Ştir.  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5