Paul Ştir: 46 de străzi din comună Căianu Mic urmează să fie asfaltate în perioada următoare

Nelu Boldea

Primarul comunei Căianu Mic, Paul Stir demonstrează încă o dată că pentru a dezvolta comunitatea nu contează faptul că eşti tânăr sau bătrân ci contează determinarea, muncă şi realizarea de proiecte. Chiar dacă în multe locuri vacanţă de vară este déjà la ea acasă în comună păstorita de tânărul primar lucrariile sunt în toi. În aceste zile se munceşte intens pentru reabilitarea a trei grădiniţe din comună în satele Dobric, Căianu Mic şi Căianu Mare. De aceste modernizări care costă aproximativ două milioane de lei, bani din bugetul local, vor beneficia circa 150 de copii. Modernizarea dispensarului unam din comună, renovarea sediului primăriei şi infintarea unei biblioteci comunale dar şi asfaltări fac parte din planurile administraţiei publice locale de pe Valea Ţibleşului. Cele patru proiecte au o valoare totală de două milioane de euro şi vor fi finanţate prin Programul Naţional de dezvoltare locală.De asemenea 46 de străzi din comună urmează să fie asfaltate în perioada imediat următoare: 23 vor fi modernizate prin fonduri europene şi 23 vor primii finanţare prin PNDL. În aproximativ o lună primul lot de drumuri comunale va intra în licitaţie proiectul este realizat prin AFIR pe măsura 7.2 şi este în valoare de un million de euro.
Un alt deziderat al primarului Stir este modernizarea XCanminelor Culturale din satele Ciceu Poieni şi Cainanu Mic, proiect în valoare de 500.000 de euro finanţat prin AFIR.
În aproximativ două luni de zile întreaga comunitate va beneficia de iluminat public la standarde europene deoarece acesta urmează să fie modernizata iar vechile becuri să fie schimbate cu un system LED care este mult mai performant dar şi mult mai economic.
În viitorul apropiat urmează să fie amenajate terenuri de sport în sateleCaianu Mic şi Căianu Mare dar şi noi spaţii de joacă pentru copii.
Primarul Paul Stir declară că totul este posibil datorită muncii susţinute a întregii echipe pe care o coordonează dar , aşa cum spune motto-ul comunei: “ Nihil sine de” ( nimic fără Dumnezeu)

Comentarii

13/09/17 22:54
Skinny boy

Dar o sala de Fitness /bodybuilding nu faceti domule primar in Dobric?.... E plin satul de tineri supraponderali...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5