„Parohia, familia lui Dumnezeu pe pâmânt”, temă a conferinţei preoţeşti din Protopopiatul Năsăud

pr. Cornel Coprean

Preoții din Protopopiatul Năsăud în frunte cu pr. protopop Ioan Dâmbu s-au întâlnit joi, 7 mai 2015, în cadrul conferinței preoțești de primăvară desfășurată în Biserica Parohiei Telciu. Ședința a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul nostru Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și a fost precedată de o slujbă de Te-Deum oficiată în Biserica cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae” din Telciu.

În deschidere, Mitropolitul Clujului a vorbit despre misiunea preotului în sânul comunității pe care o păstorește și a punctat actualitatea temei alese de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru acest an, cu privire la misiunea parohiei și a mănăstirii azi. Înaltpreasfințitul Andrei a mai subliniat în cuvâtul său necesitatea completării reciproce sau a complementarității dintre apostolatul clericilor și apostolatul mirenilor.

Apoi, părintele arhimandrit Teofil Tia duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a conferențiat pe tema “Parohia – Familia lui Dumnezeu pe Pământ” și a evidențiat 33 de exigențe pentru o misiune fructuoasă a parohiei, o adevărată reflective teologică și spiritual asupra problemelor oamenilor de azi. În continuare, pr. Mihai Mânzat de la parohia Liviu Rebreanu a prezentat succinct subiectul ales spre dezbatere. În final, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, pr. Arhid. Claudiu Grama, a făcut câteva precizări legate de prima Reuniune a Tinerilor Ortodocși din Europa care va avea loc anul acesta la Cluj-Napoca la începutul lunii septembrie, urmat apoi de consilierul cultural, pr. Bogdan Ivanov, care a adus în discuție problemele de ordin administrativ.

La sfârșit, protopopul de Năsăud, pr. Ioan Dâmbu, a mulțumit preoților parohi Părăscan Ioan-Dănuț și Sărmaș Todor pentru organizarea acestui eveniment.

Subiectul conferinței se înscrie în tematica anului 2015, declarat de Patriarhia Română Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi și Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5