Părintele Ioan Moldovan, la 70 de ani. Cei doi fii, Marius şi Ionuţ, continuă misiunea de salvare, unul de suflete, altul de vieți

          Preotul Ioan Moldovan a împlinit 70 de ani. Continuă să fie însă acelaşi bun slujitor al altarului. Harul preoţiei nu se şterge niciodată. Rămâne toată viaţa din moment ce a primit harul şi darul slujirii întru Hristos. „Şi nimeni nu-şi ia cinstea aceasta singur, ci dacă este chemat de Dumnezeu, după cum şi Aaron”. (Evrei 5,4)

          În fiecare parohie, scria cineva, este un om, care este al tuturora pentru că e părintele sufletesc al tuturora... Chiar dacă a ieşit prin acte la pensie, părintele Ioan Moldovan rămâne tot slujitorul credincioşilor din Dumitra. Este preot slujitor, oficiind împreună cu parohul Marius Moldovan, fiul acestuia. Tatăl preot, fiul preot. Ce casă frumoasă există în familia acestuia! Ce slujire dumnezeiască în casa lui Dumnezeu!

          Hirotonit ca preot, în 1974, de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil, a slujit pentru început, 5 ani, în satul copilăriei. Copil fiind, rugător şi ascultător, îşi aminteşte cum bunicii îl luau de mână şi mergeau împreună la Sfânta Biserică. Iată că, după studii strălucite, a slujit în biserica în care a fost odinioară botezat. Tânărul de altădată a devenit domnul părinte, pe care-l respectă şi preţuiesc tăurenii ca unul de-al lor şi nu numai. Este un slujitor al Cuvântului, un om dăruit bisericii, un om care de peste 45 de ani zideşte în suflete Cuvântul lui Dumnezeu  şi-i conduce pe enoriaşi pe calea mântuirii. Aici, la Tăure, s-a rugat şi a muncit. „Ora et labora”, cum spunea Sfântul Benedict, este  motoul întregii sale activităţi. La Tăure, împreună cu enoriaşii, a făcut lucruri minunate, plăcute lui Dumnezeu. Biserica a fost pictată, gătită frumos pentru Mirele Iisus Hristos, iar resfinţirea de către arhiepiscopul Teofil, în 1979, a fost o adevărată sărbătoare creştinească.

          Încheindu-şi cu bine misiunea aici, părintele Ioan a fost numit la Dumitra, o comunitate de oameni din zeci de sate. A reuşit însă, ca un bun părinte, să-i adune sub acelaşi acoperământ, al bisericii, duminicile şi sărbătorile fiind, prin Cuvântul de învăţătură rostiti, adevărate lecţii de trăire care au pătruns în sufletul credincioşilor. Având la bază studii temeinice de teologie – absolvent al Institutului de grad universitar din Sibiu – părintele Ioan Moldovan s-a dovedit şi o face în continuare, a fi un predicator cu vocaţie, vocea sa caldă, prietenească, te face să-l asculţi cu plăcere şi real interes. Şi la Dumitra, ajutat de Consiliul şi Comitetul Parohial, a făcut lucruri cu totul deosebite, biserica devenind acum o adevărată catedrală. Să reamintim că actualul locaş de rugăciune din Dumitra a fost construit între anii 1890-1899 de către cultul evanghelic lutheran, iar în 1974 atât biserica, cât şi casa parohială şi turnul, au fost cumpărate de credincioşii ortodocşi. În anul 2015, biserica a fost resfinţită de Arhiepiscopul Andrei, prilej cu care înaltul ierarhi i-a conferit Crucea Transilvană preotului iconom stavrofor Ioan Moldovan.

          Astăzi, 10 mai 2019, împlineşte 70 de ani de viaţă. Continuă să fie acelaşi slujitor al bisericii şi ziditor al cuvântului dătător de viaţă. La Dumitra, părintele Ioan, înconjurat de preoteasa Mărioara, de cei doi fii – Marius şi Ionuţ, de familie şi nepoţi, rămâne acelaşi bun şi iubitor familist şi demn slujitor al altarului, continuând să fie de folos, prin cuvânt şi exemplu personal, credincioşilor care-l salută din totdeauna cu „Sărut mâna, părinte!”.

          La mulţi ani, părinte Ioan şi Dumnezeu să vă învrednicească cu ani îndelungaţi în fruntea credincioşilor pe care-i păstoriţi cu atâta har şi dar duhovnicesc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5