Părintele iconom stavrofor Liviu Şugar, la 70 de ani

          Sfinţit preot la 21 noiembrie 1974, prin punerea mâinilor de către vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil, Liviu Şugar şi-a început îndelungata şi rodnica pastoraţie în Parohia Buza (Cluj). Din 1982, a slujit la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Bistriţa până la pensionare, vreme de 38 de ani, fiind prezent în duminici şi sărbători la Catedrala Ortodoxă a bistriţenilor. Aici, la Biserica de pe Odobescu, de-a lungul anilor, părintele Liviu, împreună cu mai tinerii slujitori – preoţii Ioan Pintea şi Ştefan Borodi – s-au completat armonios, prin slujire, credincioşii s-au bucurat de predici de înaltă ţinută, de cântare bisericească însufleţită. În această atmosferă de slujire duhovnicească şi părintele Liviu, cu experienţa-i îndelungată, cu reale calităţi oratorice, cu profunzimea Cuvântului de învăţătură, a făcut ca Sfântul lăcaş să devină mereu neîncăpător.

          Chiar dacă a ieşit la pensie, rămâne preotul nostru, fiindcă harul preoţiei nu se şterge niciodată. La cei 70 de ani (pe 26 februarie), rămâne acelaşi părinte sufletesc al credincioşilor. Chiar dacă pandemia ne-a creat o oarecare izolare, totuşi, în duminici, ne bucurăm la Sfânta liturghie şi de prezenţa preotului Liviu Şugar. Aceeaşi voce pătrunzătoare, aceeaşi cântare însufleţită, aceeaşi rugăciune spusă din inimă către inimi care ne-a înălţat şi ne bucură pe toţi cei prezenţi. „Am ieşit la pensie, este ceva normal, spunea părintele Liviu, dar eu voi fi acelaşi om al bisericii şi al enoriaşilor pe care i-am slujit aici, la Bistriţa, vreme de 38 de ani. Rămân în continuare preot la Biserica de pe Odobescu, mama mea, familia mea.Preoţia a fost şi va rămâne pentru mine o misiune pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, am încercat şi încerc s-o îndeplinesc”.

          La mulţi ani, părinte Liviu Şugar şi să ne bucuraţi încă mulţi ani prin cuvânt şi faptă de darul şi harul cu care aţi fost înzestrat.

Comentarii

26/02/21 12:39
Pr.Liviu Sugar

Multumesc din suflet tuturor celor ce mi-au transmis doriri de bine,Sper si ma rog impreuna cu dvs- buni credinciosi si dragi prieteni-ca bunull Dumnezeu sa alunge norii amenintatori deasupra cerului vietilor noastre si sa reapara bucuria pe care a fagaduit-o Lumii, pe care din dragostea Sa a creat-o.

26/02/21 13:57
Maxim Morariu

Întru mulți ani sănătoși și fericiți, părinte drag! Sunteți un adevărat model pentru noi, cei tineri!

27/02/21 18:59
Ioan Hedeș - Budești

La mulți ani părinte iconom stavrofor, cu multă sănătate, să ne bucurați în continuare cu harul și înțelepciunea dumneavoastră. Sunteți un exemplu demn de urmat pentru generațiile tinere. V-am ascultat, e drept mai rar, predicile pline de învățăminte, am citit despre lucrarea dumneavoastră în acest ziar, am ascultat într-o primăvară un minunat concert de pricesne la o expoziție a unui pictor. Ați fost un păstor binecuvântat cu înțelepciune, rezultatul multor ani de învățătură. Totdeauna ați avut un cuvânt de mângâiere pentru cei care au venit la dumneavoastră. La mulți ani!

28/02/21 18:48
Rus Augustin

STIMATE DOMNULE PĂRINTE,
Vă doresc ca atâta timp cât Dumnezeu vă va lăsa viața pământească să aveți mereu „cuvântul care zidește ”.
Cu stimă și respect.

01/03/21 09:30
Balan Marius- Horea

La Multi Ani si viata indelungata draga Parinte !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5