Părintele Dumitru Pintea a plecat foarte devreme la Domnul ! Profesorul Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca era din Orosfaia

"Parintele Profesor de dogmatică al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, Dumitru Pintea, a plecat foarte devreme la Domnul !Suntem socati de aceasta veste tulburătoare, toti cei care l-am cunoscut și l-am avut profesor! Nascut in satul Orosfaia,din județul Bistrița - Năsăud, părintele profesor,după studii temeinice de teologie a fost unul dintre cei mai mari formatori de caractere si de preoti pregatiti pentru a face față timpurilor noastre! Un profesor exigent de care avea frică orice seminarist mai putin conștiincios, un profesor care nu a acceptat niciodată mediocritatea sau compromisul. Un profesor care a stat la baza formarii multor personalități si a multor generații!In decursul unei săptămâni au plecat dintre noi doi profesori eminenți, doi colosi ai dogmaticii contemporane , părintele Pintea a reusit să fixeze in mintea noastră Dogmatică si Indrumarile misionare, iar părintele Ica a dezvoltat totul, pornind de la această bază existenta! Pentru o perioadă îndelungată, părintele Dumitru Pintea, a fost profesorul de referință al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca! As vrea să amintesc ca l-a revolutia din 1989,in 22 decembrie, la solicitarea demonstranților, părintele Dumitru Pintea, chiar dacă era tata a cinci copii mici,a avut curajul si taria de caracter, dragostea de neam și tara, să iasă cu crucea in mâna pe scarile catedralei din Cluj, să rostească câteva cuvinte de îmbărbătare a revoluționarilor, sa spună rugăciunea Tatăl nostru ,să binecuvânteze revoluția in ciuda mitralierelor indreptate de pe casa armatei spre el si a morților eroi care cădeau secerati in fața lor! Cu siguranță , noi toți cei care l-am avut profesor, diriginte sau îndrumător, nu-l vom uita niciodată!De cate ori vom rosti o predica sau o cateheza ne vom aminti de cel care ne-a învățat aceste taine, de cate ori vom rosti o rugăciune, il vom pomeni cu toată dragostea și credința, iar Bunul Dumnezeu ii va răsplăti toată jertfa,știința si dragostea sa nemărginită! Odihneste Doamne cu sfinții pe robul tău părintele profesor Dumitru Pintea!" scrie pe facebook Matros Florin Ioan.

Comentarii

18/04/21 20:04
Vladimir-Lauren...

Azi, am aflat cu durere, trecerea în lumea drepților, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, a Preotului Paroh al Bisericii Mavrogheni, Dumitru Pintea. El a fost cel care ne-a cununat cu părintele Adrian și Părintele Zăvoianu, apoi l-a botezat pe fiul nostru Dan-Mihail.Aprindem o lumânare și ne rugăm în postul acestui Paști, pentru mântuire sa, și-l rugăm pe Bunul Dumnezeusă-l ierte ca să se odihnească în pace ! Vocea sa blândă și iubitoare pentru creștinii care-l ascultau, gesturile sale care desenau sfințenia Psaltirei, ochii săi calzi, și sufletul său minunat care a crescut cinci copii, vor dăinui mult timp în inima noastră. O lacrimă de adio și o ultimă rugă : Dumnezeu Să-l ierte !

20/04/21 16:37
Fost elev...(Ne...

Demnezeu să-l ierte!
E omagiul meu pentru fostul profesor, de Catehism, și diriginte din anul I (clasa a IX-a), an școlar 1990-1991.
Pe parcursul vieții am cercetat numeroase metode mnemotehnice, care mai de care mai sofisticate, însă el mi-a dat-o pe cea mai bună. L-am întrebat:„Cum să învăț cât mai eficient?” Atât mi-s spus: „MĂNÂNCI CAIETUL!”. Mai bună ca asta nu am găsit și nici mai eficientă!
Vă mulțumesc Părinte! Părcă și acuma vă aud vocea; de atunci....!

20/04/21 22:12
Fost elev...(Ne...

O sa vă rog să corectați: DUMNEZEU!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5