Părintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, conferință la Sîngeorz-Băi

Printre activitățiile organizate în cadrul săptămânii „altfel” la nivelul școlilor din Sîngeorz-Băi, se numără și o conferință dedicată tinerilor. Astfel, Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din localitate a fost gazda unei conferințe organizate de către Casa de Cultură din Sîngeorz-Băi în parteneriat cu Liceul Teoretic „Solomon Haliță” și cu Școala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi”, manageriate de profesorii Radu Cîrcu, respectiv Adrian Bosancu.
Invitatul special al acestei întâlniri a fost părintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului care le-a vorbit tinerilor „pe limba lor” și care le-a transmis îndemnuri după care fiecare trebuie să își ghideze viața.
Întâlnirea de la Sîngeorz-Băi a început cu o rugăciune după care, directorul Casei de Cultură, prof. Florin Hodoroga a expus motivele pentru care de mai bine de 8 ani de zile se străduiește ca în fiecare an să organizeze câte o conferință pentru tinerii din orașul-stațiune, după care, invitatul le-a fost prezentat celor prezenți de către pr. Paul Gavriloaie, directorul Centrului de tineret, urmând ca mai apoi Pr. Bogdan Ivanov să le vorbească tinerilor prezenți, întâlnirea încheindu-se cu un dialog între invitat și elevii, preoții și profesorii prezenți.
Aceste conferințe se organizează de 8 ani de zile în orașul-stațiune, bucurându-se de un real succes în rândul tinerilor, împlinind astfel îndemnul Înțeleptului Solomon care zice: „Deprinde-l pe tânăr cu purtarea care trebuie să o aibă și nici când va îmbătrâni nu se va abate de la ea”. (Pilde 22, 6).Conferinţele din anii anteriori au avut ca invitaţi nume bine cunoscute în viaţa teologică românească: Prof. Stelian Tofană, Danion Vasile, Prof. Teofil Tia, Prof. Ştefan Iloae, Prof. Radu Preda, Prof. Constantin Necula.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5