Palatul Culturii Bistrița: Cerere în căsătorie de Cehov

Premiera spectacolului ”Cerere în Căsătorie” de Cehov în regia lui Cristian C. Nedea a avut loc miercuri, 22 martie 2002 la Palatului Culturii Bistrița. Spectacolul a fost un succes, sala plină, iar atmosfera plină de veselie și bună dispoziție.
Spectacolul a fost viu și dinamic, actorii bistrițeni Ramona Dumitrean, Ciprian Vultur și Dorin C. Zachei au jucat cu plăcere și dedicare pentru publicul concitadin, simțindu-se ca acasă și fiind răsplătiți cu ropote de aplauze.
Cristian C. Nedea a creat un spectacol modern, după un text clasic. Decorul a fost simplu și a reprezentat interiorul casei moșierului Stepan Stepanovici Chubukov, masă scaune, puști de vânătoare, draperii ce despărțeau camerele una de alta, decoruri vânătorești și altele. Îmbrăcămintea actorilor este foarte reprezentativă pentru caracteristicile fiecărui personaj. Stepan Stepanovici Chubukov, interpretat de, Ciprian Vultur, este îmbrăcat în haine de camuflaj, vânătorești, are barbă lungă, voce groasă și atitudine bărbătească, tipic rusească. Natalia Stepanovna, interpretată de Ramona Dumitrean este îmbrăcată cu cizme și pantaloni de vânătoare și un șort de bucătărie și are părul prins în codițe. Ea reprezintă o rusoaică frumoasă , gospodină și puternică.
Ivan Vasilievici Lomov interpretat de Dorin C. Zachei, este îmbrăcat modern într-o haină de costum vișinie, blugi și papion. El nu are aceleași caracteristici ca cei doi: este obez, slab de înger, ipohondru, măscărici, lipsit de bărbăție, fricos și de obicei ținta râsetelor publicul când el interacționează cu celelalte două personaje.
Principalul ingredient care a făcut ca acest spectacol să fie amuzant, viu și actual a fost jocul actoricesc. Ramona Dumitrean, Ciprian Vultur și Dorin C. Zachei sunt unii dintre cei mai buni actori nu numai din Bistrița ci și din țară.
Dorin C. Zachei a fost personajul principal și publicul a râs la jocul de scenă și gesticulațiile acestuia. Ciprian Vultur și Ramona Dumitrean l-au susținut și ajutat în fiecare scenă dând spectacolului umor, calitate și un spirit de prietenie și solidaritate.
Prin contrastul de comportament dintre personaje și mai ales gesticulații și limbajul corporal, actorii au creat umor de bună calitate, au păstrat esența și învățătura textului cehovian conturând totodată o viziune modernă asupra lumii în care trăim.

Gabriel Mihaese

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5