Pădurea-parc Schullerwald, primenită pentru bistrițeni!

Primenim pădurea-parc Schullerwald! Aici vor fi montate mai multe mese, bănci și toalete ecologice, iar cele existente, dar uzate sau cu defecțiuni, vor fi reparate sau înlocuite. În plus, toate elementele de mobilier vor fi vopsite și lăcuite.
O oază de verdeață, mereu la dispoziția bistrițenilor!, susține primarul Ioan Turc, într-o postare pe pagina de facebook.

Comentarii

21/03/24 15:30
Toni

Pe când Pădurea Codrișor o să devină a doua pădure-parc a Bistritei? Incă din anul 2015 a fost adoptat prin hotărâre de CL proiectul de amenajare a Pădurii Codrișor ca zonă de agrement ”Pădure-parc Codrișor” pentru care voluntarii Asociației Bistrița Civică au adunat 4.029 de semnături de susținere , pentru ce mai e nevoie si acum de votul cetățenilor pentru ca proiectul să fie cuprins în bugetul anului 2022. (Vezi: https://timponline.ro/proiectul-asociatiei-bistrita-civica-in-cl-raportu...).
Cu atât mai mult cu cât amenajarea Pădurii-parc Codrisor are ca obiectiv punerea în valoare a potențialului natural al zonei printr-o strategie care ține cont de valoarea ecosistemului și de utilizarea cotidiană pentru plimbări, sport și recreere.
Este vorba de revitalizarea unor puncte de atracţie existente încă din perioada interbelică ceea ce va duce la valorificarea potenţialul urbanistic, peisagistic şi turistic al zonei. In acest sens, proiectul prevede intre altele reamenajarea unor poteci turistice, precum : ”Poteca Veveriţelor”, ”Poteca Stejarilor”, ”Poteca Poienelor”, ”Poteca Bicicliştilor”, ”Poteca Veteranilor”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5