Pa la noi, pa la Caian, bucuria întâlnirii de Crăciun. Primarul Paul Ştir şi ministrul secretar de stat Alexandru Pugna i-au colindat pe consăteni, alături de Georgiana Lobonţ

Sărbătoare la Căminul Cultural Căianu Mic de Crăciun. Primăria şi Consiliul Local şi Liceul Tehnologic „Ioan Căian Românul” au organizat Festivalul de Colinde „Pa la noi, pa la Caian”. Evenimentul a prilejuit întâlnirea cu colindul prin colindătorii ce au adus mesajul Naşterii Domnului. Au fost prezente grupuri de colindători de pe Valea Ţibleşului, precum şi din alte zone ale judeţului, iar gazde au fost colindătorii de la Mioriţa, elevi ai Liceului Tehnologic Ion Căian Românul, coordonaţi de prof. Mihaela Retegan.
În cuvântul său, primarul Paul Ştir le-a mulţumit oamenilor din comună că au fost alături de el de-a lungul anului, iar susţinerea oamenilor nu face decât să-i dea putere pentru alte proiecte deosebite. În acelaşi timp, le-a urat sărbători frumoase şi i-a asigurat de tot sprijinul administraţiei locale pentru fiecare cetăţean şi în 2019. “ A fost o mare onoare pentru noi să-l avem în mijlocul nostru pe domnul Pugna Alexandru, fiu al satului Căianu Mic, Ministru-Secretar de Stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale.Vă mulțumim domnule ministru pentru prezența dumneavoastră și pentru tot sprijinul acordat dezvoltării comunei noastre! Alături de colegii mei din cadrul primăriei am vestit nașterea Domnului Isus Hristos în prezența concetățenilor noștri, care au partcipat într-un număr impresionant la festivalul de colinde. Vă mulțumesc, oameni buni, pentru toată susținerea și participarea într-un număr atât de mare la ediția din acest an a festivalului nostru de colinde! Mulțumesc pentru prestațiile de excepție grupurilor de colindători de la Liceul Tehnologic "Ion Căian Românul" și Școala Gimnazială Dobric, Ansamblului Folcloric "Sub Poale de Țibleș" Căianu Mic - coordonat de d-na prof. Mihaela Retegan și Părintele Paroh Alexandru Gherghel, Ansamblului Folcloric "Cununița" Ilva Mare și îndrăgitei interprete Georgiana Lobonț. Vreau să aduc mulțumiri colegilor mei din primărie, domnilor directori, Boca Ovidiu și Dunca Grigore, personalului administrativ și cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic "Ion Căian Românul" Căianu Mic și Școala Gimnazială Dobric pentru implicarea în organizarea acestui eveniment, dar și Consiliului Local Căianu Mic pentru susținerea manifestată. Oameni buni, mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate lucrurile! Vă doresc tuturor sărbători binecuvântate! Doamne ajută “ a declarat primarul Ştir.
Au răspuns invitaţiei primarului Paul Ştir, ministrul secretar de stat Alexandru Pugna, fiu al comunităţii, preoţii Alexandru Gherghel din Căianu Mic şi Ştefan Crişan – Căianu Mare, directorul liceului din localitate -Ovidiu Boca.
Alexandru Pugna, îndrăgitul artist ce promovează colindul din satul natal – Căianu Mic, a colindat ca altădată împreună cu consătenii săi. „ De câte ori mă întorc la Căianu Mic în zilele de sărbătoare ale Crăciunului, redevin copilul plin de bucuria colindului și a întâlnirii cu toți cei dragi. Astăzi, la Căianu Mic, am retrăit aceeași bucurie de altădată atât la Biserica satului, cât și la Festivalul de colinde de la Căminul Cultural ”, ne-a declarat Alexandru Pugna.
O ediţie de colecţie a festivalului iniţiat de primarul Paul Ştir, care, an de an, de sărbătorile Crăciunului aduce un strop de frumuseţe în sufletul căienarilor.

Comentarii

17/12/19 22:43
Simona Demian

Felicitări dl primar pentru tot ceeace faceți. O zicala zice ca,, dar din dar se face rai". Ați reusit sa bucurați întreaga comunitate, de la copii pana la cei de vârstă a treia. Oamenii va iubesc, s-a văzut acest lucru, iar dv. îi răsplătiți zi de zi prin tot ceece infaptuiti. Asa ar trebui sa facă orice primar. Felicitări și la cât mai multe realizări în 2020.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5