Ovidiu Sermeşan, noul protopop al Ţării Năsăudului. Părintele Ioan Dâmbu a condus Protopopiatul 36 de ani

Din luna martie, noul protopop al Protopopiatului Ortodox Năsăud este preotul Ovidiu Sermeşan. Vineri, în prezenţa Mitropolitului Andrei, în semn de recunoştinţă pentru toată activitatea părintelui Ioan Dâmbu care, timp de 36 de ani a fost protopop, preoţii din acest ţinut se vor întâlni pentru a-i mulţumi. Urmează ca, în zilele următoare, Mitropolitul Andrei să fie prezent la o liturghie în cadrul căreia va fi instalat şi în faţa credincioşilor noul protopop.
Născut pe 12 noiembrie 1973, la Năsăud, absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii „Babeş-Bolyai”, Ovidiu Sermeşan a avut prima parohie la Nimigea de Sus, fiind hirotonit preot de către Episcopul Irineu Bistriţeanul, pe 28 iulie 1996. Din 2002, a deschis şantier pentru o nouă Biserică la Năsăud, cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul”, Biserica dintre blocuri, cum este cunoscută, fiind sfinţită pe 21 septembrie 2008 de către Mitropolitul Bartolomeu Anania.
Îi mulţumim părintelui protopop Ioan Dâmbu, supranumit „Voievodul Ţării Năsăudului”, pentru toate lucrurile frumoase pe care le-a făcut în fruntea comunităţii de preoţi, pentru Biserică aducând slavă lui Dumnezeu. Părintelui protopop Ovidiu Sermeşan îi urăm mulţi ani cu sănătate în fruntea obştii preoţeşti, cu înţelepciune, răbdare, dragoste pentru aproapele şi pentru credinţa străbună.

Comentarii

29/02/24 10:52
Victoria Nutescu

Bunul Dumnezeu sa-l ajute in noua functie care i a fost incredintata si sa imulteasca “ talantii” cu sarnicia sa. Felicitari si multa sanatate dlui Pr Ovidiu Sermasan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5