Ovidiu Creţu: Pieţele din Bistriţa nu vor fi închise, în prima etapă! Nu s-au închis nici supermarketurile

         Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, susţine că, deocamdată, nu vor fi închise pieţele de pe raza oraşului, asta pentru că oamenii trebuie să se aprovizioneze, iar comercianţii au nevoie de venituri.

„Cel puţin în prima etapă, nu, dar lucrurile pot să evolueze oricum. În pieţele din Bistriţa se poate trăi, se poate sta, dacă lucrurile sunt ţinute sub control. Eu am spus clar: cei care nu îşi mai găsesc locurile în pieţele din judeţ sau din altă parte nu-i primim la Bistriţa. Aşa cum este un hipermarket deschis, nu văd de ce nu ar fi deschisă şi o piaţă. Nu vrem să  deschidenm noi puncte de vânzare pentru cuie, sârmă şi alte produse industriale, nu ne interesează, dar produsele alimentare sunt perisabile, trebuie să se vândă. Oamenii care stau în pieţe şi vând trebuie să-şi asigure venitul, să trăiască din ceva. Dacă închidem piaţa din Calea Moldovei, 1000 de oameni vor rămâne fără venituri”, a declarat primarul Creţu.

Potrivit acestuia, ar putea fi luate însă măsuri pentru limitarea accesului persoanelor, pentru a nu se crea aglomeraţii.

„Este firesc ca în piaţă să nu lăsăm să intre 200 de oameni. Să verificăm să fie numai 50 care să se împrăştie. Iese unul afară, intră altul. La fel şi în Piaţa Decebal, care mie mi se pare că este cea mai sensibilă din acest punct de vedere. Dacă va fi cazul, o vom închide. (…) Vor fi cei din Poliţia Locală, cei de la Administraţia Pieţelor”, a declarat primarul Bistriţei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5