Ovidiu Creţu, despre Summit-ul Liderilor Locali pentru mediu: A fost un eveniment excepţional. Aportul Bistriţei poate să fie important

Pot să spun că a fost cea mai importantă manifestare la care am participat vreodată, cea mai importantă manifestare, pentru că au participat 600-700 de primari. Nu au lipsit primarii marilor oraşe. Au fost prezenţi 40-50 de primari ai oraşelor cu peste un milion de locuitori. Londra, Paris, Stockholm, Roma, Tokyo, Seul, Dakar, Los Angeles, New York sunt câteva exemple. Bineînţeles, că într-o astfel companie te simţi onorat şi faptul că primarul unui oraş ca Bistriţa este invitat să participe la o astfel de manifestare este onorant şi pentru primar, şi pentru oraş, a declarat primarul Ovidiu Creţu, luni, într-o conferinţă de presă, vorbind despre Summit-ul Liderilor Locali pentru mediu de la Paris.

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a fost prezent, săptămâna trecută, la Paris, la Summit-ul Liderilor Locali pentru mediu, eveniment inclus în cadrul a celei de-a 21-a Conferinţe a părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice. Peste 900 de persoane au fost prezente la Paris la Summit-ul Liderilor Locali pentru mediu, printre aceştia numărându-se Al Gore (preşedintele The Climate Reality Project), Robert Redford( actor şi membru National Resources Defense Council), actorul Leonardo di Caprio.

Dintre primarii lumii, îi menţionăm doar pe cei din Barcelona, Sydney, Montréal, Rio de Janeiro, Los Angeles, Istanbul, Madrid, Dakar, Berlin, Stockholm, Chicago, Johannesburg, Seul. Lista a fost completată de preşedintele Franţei, dar şi de reputaţi specialişti din zona ştiinţifică.

"Aşa cum declarat şi în interviul acordat agenţiei de ştiri Bloomberg, toţi cetăţenii trebuie să se implice în rezolvarea problemelor de mediu. Nu e suficient să se implice doar oraşele mari, iar aportul Bistriţei poate să fie important, în condiţiile în care toată lumea e interesată ca Europa de Est să vină să participe la astfel de programe care sunt mult mai dezvoltate în ţările vest-europene. Au fost prezenţi Al Gore, Leonardo di Caprio, Robert Redford. Pentru mine a fost un eveniment excepţional. Am fost la o jumătate de metru de Leonardo di Caprio, care a avut un discurs de mediu foarte, foarte bun, iar Robert Redford a prezentat câteva idei, un om foarte implicat în activităţile de mediu şi foarte la curent cu tott ceea ce se întâmplă", a mai spus primarul Ovidiu Creţu.

Comentarii

07/12/15 20:12
Balan Marius- e...

TULOAIE ... SARITI, ...cu o medie de 120 de copaci pe an taiati numai prin comisia de evaluari ai arborilor, cu proiecte de asa zisa modernizare prin care se desfinteaza spatiile verzi ( A se vedea proiectul PIATA CENTRALA si parcul EMINESCU ), cu fostul depozit de gunoaie tinut ilegal pe malul raului B-ta, cu zeci si zeci de arbori ciuntiti ilegal, cu un proiect si referendum inutil organizat de primarie pt. a se face o centura neocolitoare prin padurea CODRISOR, uramat de distrugerea ei pe 4 ha, primarul ne duce cu vorba si ne spune ce ? NIMICA ; legat de grija fata de MEDIU si de sanatatea urbana. BRAVOS !!!

08/12/15 11:56
Vizitator

Nu conteaza ca la Summitul Climatic pentru Liderii Locali de la Paris ai stat la o jumatate de metru de Di Caprio. Important e ca primarul Cretu sa fi invatat ceva in legatura cu incalzirea globala si sa nu mai distruga cu atata inversunare spatiile verzi. Oricine stie ca suprafetele acoperite cu gazon se încalzesc mai putin comparativ cu suprafetele acoperite cu nisip, pietris, caramida, asfalt sau beton. De exemplu, daca temperatura aerului la suprafata betonului este de 30 grade C, în aceleasi conditii temperatura la suprafata asfaltului va fi de 45 grade C, iar temperatura aerului la nivelul gazonului va avea valori cuprinse între 22-24 grade C.
Acest aspect se poate pune usor în evidenta prin diferentele de temperatura dintre zonele verzi si aglomerarile de constructii, sau dintre zonele verzi si zonele deschise, lipsite de vegetatie, care se încing în zilele toride de vara si sunt expuse temperaturilor foarte scazute iarna. De asemenea, vegetatia lemnoasa, in special arborii prin microclimatul pe care-l realizeaza, modereaza
temperaturile excesive, astfel, temperaturile în zilele toride de vara sunt mai scazute în interiorul masivelor de arbori, a perdelelor de protectie, fâsiilor plantate în lungul strazilor, sau în apropierea acestora, iar iarna temperaturile sunt mai ridicate datorita efectului de diminuare a miscarii aerului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5