Orice strategie de promovare trebuie să înceapă cu un audit SEO

Pentru ca traim intr-o lume digitala este important sa profitam de pe urma uneltelor online gratuite la care avem acces. Un audit SEO poate fi cel mai bun punct de plecare pentru specialistii domeniului care trebuie sa optimizeze paginile clientilor. Daca un site nu se regaseste pe prima pagina a cautarilor pe Google, cu siguranta, pierde peste 90% din potentialul vizitatorilor pentru ca pagina a doua atrage un volum redus de trafic. In plus, cei care ocupa prima pozitie vor fi recompensati cu peste 30% din traficul total aferent cautarii respective. Astfel, inainte de a pune bazele unor campanii este important pentru specialisti sa stie care este nivelul la care se afla o pagina, iar un audit SEO gratuit reprezinta o unealta foarte valoroasa in acest sens. Prin intermediul auditului unui site este mai usor sa intelegem cum este perceput acesta de catre motoarele de cautare.

Search Engine Optimization (SEO) este un ansamblu de proceduri incluse sub aripa marketingului online si permite concentrarea pe ceea ce conteaza cel mai mult pentru motoarele de cautare pentru ca un site sa fie afisat cat mai sus printre cautari. Un audit SEO efectuat de ClickBrainiacs este un punct bun de plecare al fiecarei campanii. Putem aminti atat de auditul SEO on page care include elementele vizibile ale site-ului precum imagini, design si nu numai, dar si de audit SEO off page prin intermediul caruia sunt identificate detaliile care pot fi imbunatatite prin link builduing si altele.

Starea unui site este mult mai usor de evaluat prin intermediul unui audit care nu numai ca ne ofera diagnostic, ci vine si cu solutiile necesare pentru eliminarea problemelor. Prin intermediul acestuia este mai usoara alcatuirea unui plan de optimizare care indirect sa duca la obtinerea rezultatelor scontate. Spunem indirect pentru ca este nevoie de un ansamblu de proceduri strans legate intre ele care impreuna ating cele mai mari performante.

Problemele de tip on page pot fi rezolvate prin intelegerea modului in care motoarele de cautare analizeaza un site, iar auditul duce implicit si la imbunatatirea experientei utilizatorilor, ceea ce cantareste foarte mult in ziua de azi. Este si mai usor sa se gaseasca modalitatile prin care se poate imbunatati viziblitatea unui business si cum poate sa ajunga acesta in fata audientei potrivite. De asemenea, pentru ca este stransa competitia in orice domeniu, este ideal sa stim unde ne plasam in raport cu acestia, care sunt punctele lor tari si slabe si sa gasim solutii prin care sa ne diferentiem.

Daca tocmai te-ai uitat pe statistici si ti-ai dat seama ca numarul de utilizatori atrasi pe propriul site se pastreaza la un nivel minim, cu siguranta, ar trebui sa iei masuri in acest sens. Probabil ca sunt multi cei care stiu ca optimizarea SEO ajuta la imbunatatirea rezultatelor, insa cati dintre noi stim care sunt tacticile pe care sa le adoptam? In schimb, nu este nevoie sa le stim noi pentru ca ne putem lasa pe mainile specialistilor de la ClickBrainiacs care se ocupa de toate detaliile in locul nostru. Dar inainte de a pune totul in practica avem nevoie un audit pentru website pentru a sti care este drumul pe care trebuie sa il urmam.

Fiecare site este diferit, motiv pentru care unele recomandari valabile intr-un caz poate ca sunt total nepotrivite in altul. Important este ca site-urile sa se ridice la nivelul asteptarilor utilizatorilor, sa le satisfaca nevoile si sa fie si bine optimizate in ochii motoarelor de cautare. Astfel, dupa completarea auditului SEO pot fi implementate strategii eficiente, clare, care sa duca la obtinerea rezultatelor mult asteptate, iar pentru asta ne putem baza pe agentia ClickBrainiacs.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5