Ora Pământului, astăzi,între orele 20.30 și 21.30! Stăm acasă și stingem lumina!

În ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.
La îndemnul WWF, organizaţia care a iniţiat mişcarea Earth Hour, în anul 2007, 5200 de oraşe din peste 135 de tari au stins lumina de Earth Hour în 2011, raspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale. Și Municipiul Bistrița s-a alăturat acestei inițiative, în fiecare an, organizând diferite acțiuni de promovare a unui comportament ecologic.


Din păcate, în acest an suntem nevoiți să renunțăm la activități în spațiul public și ținând cont de contextul național și internațional dominat de o pandemie cu profunde implicații sociale, vă propunem să ne oprim din agitația de zi cu zi și să ne întoarcem spre lucrurile simple, dar esențiale din viața noastră.


Pentru a marca această sărbătoare, WWF România a pregătit evenimentul online ”De Ora Pământului suntem împreună, indiferent de distanță”. Astfel, pe https://www.facebook.com/events/516333932389101/ cei interesați vor fi împreună online, sâmbătă, 28 martie 2020, de la ora 20.00 ascultând-o pe Monica Davidescu citind pentru cei mici „Galileo Galilei. Colectia Micii eroi”, iar de la 20:30, se va citi la lumânare „Miracolul vieții pe Pământ. Povestea evolutiei” sau se va putea urmări în premieră documentarul „Parcurile americane” (52’) pe https://ntdfilm.ro/parcurile-americane. Dan Dinu și Cosmin Dumitrache te vor ghida prin 11 parcuri naționale americane pentru a afla cum a început conservarea naturii în SUA și ce putem învăța de la ariile lor protejate. Muzică live, de la 20:30 cu Dora Gaitanovici, studentă în cadrul Universității de Muzică din București iar de la ora 21:00 Rockabella va cânta piese cunoscute și cel mai nou single, „Arată-te”.
Va invităm așadar, să stingeți lumina în casele dvs., sâmbătă 28 martie, între orele 20.30 și 21.30, pentru ca printr-un gest simbolic, păstrând distanța socială, să ne facem vocea auzită și să ne unim forțele pentru a proteja Planeta Pământ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5